Неочаквано за мнозина действащият шампион Германия беше изхвърлен още в

...
Неочаквано за мнозина действащият шампион Германия беше изхвърлен още в
Коментари Харесай

Отпадането на Германия е катастрофа, коята чакаше да се случи

Неочаквано за мнозина настоящият първенец Германия беше изхвърлен още в групите на международното състезание по футбол. Крахът на Бундестима обаче не трябва да се приема като изненада, тъй като най-ранното отпадане на тима от 80 години насам има своето разумно пояснение.

Четирикратните международни първенци трябваше да видят сигналната лампичка и да извърнат внимание на предизвестията, откакто не можаха да покажат върхова форма в продължение на година преди шампионата в Русия. Но комбинацията от несъразмерна убеденост, дебелоглав и неблагоразумие се трансфораха в токсична композиция в мачовете от група F, което изпрати тима вкъщи след единствено една победа в три срещи.

Някога машина за голове, играеща неумирим атакуващ футбол, силата на отбора в Русия беше доста отслабена, с цел да се трансформира в разнородна комбинация, на която ѝ липсва единение и е неспособна да работи като тим.

Очевидно най-голяма отговорност носи селекционерът Йоахим Льов. Той в никакъв случай не обърна уместно внимание на знаците, които бяха забележими още предходната година.

Световните първенци от преди четири години завоюваха Купата на конфедерациите през 2017 година и приключиха по съвършен метод квалификациите с победи във всичките си 10 мача. Льов се гордееше с дълбочината в състава, само че след тези триумфи нещата потеглиха надолу.

 Отпадането на Германия е злополука, коята чакаше да се случи
© Reuters

В контролите германците приключиха на равно с Англия, Франция и Испания, преди да пристигна загубата от Бразилия през март. Последва проваляне от Австрия и измъчена победа против Саудитска Арабия, преди тимът да замине за Русия.

Льов непрестанно експериментираше с избора си на състав и скица на игра, настоявайки, че в основата на немския триумф е да се одобри, че в контролите е разрешено нещо да се обърка. Той остана убеден, че всичко ще мине добре, до момента в който тимът не кацна в Русия.

Странният асортимент

Неочаквано Льов остави отвън състава определения за най-хубав млад състезател за сезона във Висшата лига - Лерой Сане, който евентуално е най-талантливият немски футболист от своето потомство. Селекционерът реши да заложи на застаряващия нападател Марио Гомес и играчи отвън форма като Сами Кедира и Месут Йозил.

Йозил и съотборникът му Илкай Гюндоган, които са от турски генезис, се озоваха в центъра на огромен скандал преди шампионата поради фотосите с турския президент Реджеп Ердоган. Призивите в Германия към Льов да остави отвън състава двамата играчи, които дефинираха Ердоган за " моя президент ", в никакъв случай не са били съществено обсъждани. Беше явно, че двамата не могат да играят на високо равнище, до момента в който въпросите към фотосите не престават и в Русия.

Йозил не се появи в игра след загубата от Мексико, само че се завърна за последния съдбоносен мач. Включването му не способства с нищо при провалянето с 0:2 от Южна Корея. Бавен и податлив към неточности, на Йозил му липсваше творчеството, която го трансформира в име на домашната сцена през 2014 година

 Отпадането на Германия е злополука, коята чакаше да се случи
© Reuters

Проблемите обаче не свършваха дотук. Без изявен водач и с некадърност да означи макар доста шансове, тимът приключи с едвам два вкарани гола за трите си мача.

" Бяхме малко самоуверени в откриващия дуел против Мексико. Мислехме, че можем просто да натиснем бутона и да спечелим ", сподели Льов още след провалянето от Мексико. 58-годишният селекционер, който е отпред на Германия от 2006 година, пое отговорността за фиаското, като следва да забележим дали ще извърши контракта си до 2022 година или ще се отдръпна от поста.

Фотогалерия: Германската тъга след шокиращия провал на международното >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (330)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР