Неочаквано обединение на общинските съветници от ГЕРБ и БСП предизвика

...
Неочаквано обединение на общинските съветници от ГЕРБ и БСП предизвика
Коментари Харесай

Съюз на ГЕРБ и БСП разтресе общинския съвет в Банско

Неочаквано обединяване на общинските съветници от ГЕРБ и Българска социалистическа партия провокира политически трус в Банско,. С техните гласове през днешния ден е свален от поста му ръководителят на общинския съвет Димитър Русков от сдружението „ Бъдеще за община Банско “. На негово място е определен Костадин Загорчин от ГЕРБ.

Девет общински съветници – от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Воля “, са дали своят вот за Загорчин, чиято кандидатура е била единствената за нов ръководител на локалния парламент. Колегите им от съдружие „ Бъдеще за община Банско “, на което беше председателското място, и което, съгласно локалните хора, пази ползите на концесионера на ски зоната, са напуснали днешното горещо съвещание на съвета. 

Така на процедура е била разрушена досегашната коалиция от партии, които на локалните избори през 2019 година, макар разликите си, са застанали зад настоящия кмет Иван Кадев и против претендента на ГЕРБ Георги Икономов, управлявал общината два мандата.

Разнобой в ГЕРБ

Александър Мацурев – ръководителят на локалната организация на ГЕРБ и досегашен народен представител, обаче се е разграничил от държанието на сътрудниците си общински съветници и е загатнал, че може да се стигне до изключването им от партията поради открития им съюз с Българска социалистическа партия и други партии. Според партийни деятели, поискали анонимност, действително застрашено е председателското място на Мацурев в ГЕРБ. 

От кметския екип на община Банско към този момент не разясняват протичащото се в съвета, само че е повече от ясно, че той се оформя като съпротива на кмета Иван Кадев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР