Неочаквано бързото развитие на 5G в Китай дава на страната

...
Неочаквано бързото развитие на 5G в Китай дава на страната
Коментари Харесай

Експерти: Китай е начело в сферата на Интернет на нещата

Неочаквано бързото развиване на 5G в Китай дава на страната преимущество в региона на Интернет на нещата – технология, която има капацитета да задвижва всяко едно електронно устройство, осведоми Радио " Китай ".

Лиу Дуо, президент на Китайската академия за осведомителни и информационни технологии, сподели в неделя, че напредъкът на 5G даде забележителен подтик на приложенията за Интернет на нещата и трансформира „ интернет за всичко " в действителност.

Терминът Интернет на нещата (IoT) се отнася до свързването на което и да е електронно устройство с интернет, включително смарт телефони, портативни устройства, индустриални машини и даже кухненски уреди. На него се гледа като метод за възстановяване на успеваемостта и ръководството на един все по-сложен свят.

Интеграцията на свръхбързата технология увеличи цената на промишлеността за IoT до 1,2 трилиона юана (168 милиарда долара), а приходите от услуги в сферата скочиха с близо 73% през 2017 г, сочи локална статистика.

„ Китай към този момент поема водачеството във връзка с използването на технологията за IoT, основно със съдействието на удобните държавни политики и мощната пазарна конкуренция в най-голямата фабрика за произвеждане на електроника в света ", споделя Чарли Дай, основен анализатор в консултантската компания Forrester.

До 2022 г се чака Китай да влага 300 милиарда $ годишно в Интернет на нещата и ще задмине Съединени американски щати като най-големия пазар в сферата, показват от IDC.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР