Неочаквана похвала получи община Бургас и лично градоначалникът Димитър Николов.

...
Неочаквана похвала получи община Бургас и лично градоначалникът Димитър Николов.
Коментари Харесай

Бургас - най-красивият коледен град


Неочаквана хвалба получи община Бургас и персонално градоначалникът Димитър Николов. Вчера брачната половинка на президента похвали работата на екипа на Николов с думите: „ Много съм щастлива, че най-сетне градът случи на кмет! ", призна Радева и добави, че сега Бургас е по-добър даже и в нещо толкоз прозаично като коледната декорация, а елхата в града е даже по-красива от тази в София. „ Задължително ще мина и ще прегледам украсата, тъй като до в този момент съм я виждала единствено в интернет “, призна Десислава Радева. Зад тази искренна хвалба стои самата истина. Бургас е най-красиявият коледен град в България! Изящество, искра и доста въодушевление струи от централните улици на морския град, а обилната декорация споделя празнична приказка за обичаи и съвремие, вплетени в неповторима естетика. Ул. Александровска, ул. Стефан Стамболов, ул. Демокрация и ул. Богориди засияха от хиляди коледни светлинки още при започване на месеца. На обособена декорация пък се радва най-големият жилищен комплекс в града - Меден рудник.

Тази година бургазлии се радват на още по-пищна декорация, тъй като общината е купила нови декоративни детайли, които ще се съчетаят със съществуващите и ще добавят декорацията от предходните години, измежду тях са големи снежинки, няколкометрови светещи герлянди, венец от имел и обилна арка, ситуирана в сърцето на морския град. Коледният дух напълно е превзел Бургас. Това проличава освен по невероятната светлинна декорация по главните улици на града, а и по празничните мероприятия, проведени от общината.

За поредна година общината провежда и конкурс под надпис "Да украсим Бургас ". Желаещите да се включат в самодейността би трябвало да изпратят фотография или малко видео, с което да показват по какъв начин са помогнали за цялостното празнично въодушевление посредством изработката на атрактивна коледна декорация, сложена на външни фасади на жилища, офиси, магазини и публични здания, намиращи се в Бургас.

Бургас се обръща обратно към традициите посредством друга самодейност - венец от имел носи коледна романтика в сърцето на града. Празничното оборудване, допринасящо за укрепване на романтиката, присъща за наближаващите коледни и новогодишни празници, е с размер 70 см. в диаметър и е щръкнал над емблематичния за Бургас Компас на основната улица "Александровска ". Татуист, настоящ капитан на транспортен съд, ортодонт, фотограф, програмист, езиковед, брокер, банкер, коафьор и маникюристка пък са част от художниците-любители, които са подредили празничната галерия, наречена "Инвенции ". Експозицията бе открита в навечерието на патронния праник на града - Никулден, в зала "Георги Баев " на Културен център "Морско казино ". Иновативната галерия е неповторима по рода си, събира 50 произведения на 25 мъже и дами на друга възраст. Всички създатели се занимават с изобразително изкуство, само че това не им е съществена специалност.

"Инвенции " е въздействаща колаборация от жанрове и стилове. Тук се преплитат живопис, графика и акварел. Ценителите на изкуството ще видят пейзаж, натюрморт, портрет, абстракция, анималистична рисунка и фигурална комбинация. Стиловете минават от хиперреализъм през натурализъм, реализъм, абстракция до нереален импресионизъм.

Голям празничен концерт ще се състои за поредна година в града на брега на морето. "Коледни звезди ", един величествен и обичан театър на жителите, ще стартира в 19.00 часа на 20 декември в залата на Операта. В него ще вземат участие обичани артисти и актьори като Георги Христов, Дичо, Еделина Кънева, Марчо Апостолов, вокална група "Фортисимо " с диригент Милена Добрева, детски хор "Милка Стоева " с диригент Светла Стоева, детска балетна школа "Марина " с началник Марина Змеева и музикантите на Държавната опера с диригенти Невена Михайлова и Йордан Дафов. Организатори на концерта са Община Бургас и Държавна опера - Бургас.

Всичко това и още доста развлечение предлага морския град на жителите и гостите на града. Заслугата за невероятната празнична атмосфера е напълно на общината и екипа на кмета Николов, който заслужи доверието на бургазлии в безапелационна победа още на първи тур на извършения преди месец локален избор. Вторият мандат на Димитър Николов продължава триумфа на първия, а празничната стратегия на общината, съчетана с неповторимата по рода си коледна декорация, са следващото доказателство за стремежа и развиването на града. "Всичко това го вършим за жителите на града. Работя за Бургас и ще продължа да си слагам оптимални цели, с цел да бъде градът ни още по-красив и прелъстителен ", споделя кметът, рекордьор по социална поддръжка за начинанията си.Когато става въпрос за Бургас, той съумява да сплоти съгражданит си, тъй че да се конкурират с останалите градове. Коледната декорация е най-малкото в това съревнование, то тя е израз на отношението на управата Бургас към града и жителите му в устрема им да го създадат като същински дом на бургазлии.





Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР