Необяснимо е как ГЕРБ и ДПС, които винаги бранеха главния

...
Необяснимо е как ГЕРБ и ДПС, които винаги бранеха главния
Коментари Харесай

Славов: Освобождаването на Гешев е политическа сделка и не решава проблема

Необяснимо е по какъв начин ГЕРБ и Движение за права и свободи, които постоянно бранеха основния прокурор Иван Гешев против доста очевидни негови нарушавания, за една вечер, за един ден, за няколко часа реализираха съглашение за неговото премахване. Това за нас е политическа договорка. Това съобщи националният представител Атанас Славов от “Продължаваме Промяната - Демократична България” по отношение на поисканото от прокурорската гилдия във Висшия правосъден съвет освобождение на Гешев.

Славов е безапелационен, че отстраняването на Гешев без смяна в конституционните правила по никакъв метод не взема решение казуса с корупцията по високите етажи на властта.

“За да нямаме повече “Гешев”, значимите тематики от тук нататък са не просто неговото освобождение, което несъмнено би трябвало да се случи, а смяната на конституционните правила за отчетност и отговорност на основния прокурор и приемането на Закона за следствие на основния прокурор”, посочи депутатът.

Специалистът по конституционно право добави, че Иван Гешев от дълго време е трябвало да напусне поста си. И напомни настояването за неговото освобождение от някогашния министър на правораздаването Надежда Йорданова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР