Необикновено скално образувание, заснето от НАСА, в пустинята Сахара, може

...
Необикновено скално образувание, заснето от НАСА, в пустинята Сахара, може
Коментари Харесай

Тайната на митичната Атлантида се крие в пустинята Сахара

Необикновено скално образувание, снимано от НАСА, в пустинята Сахара, може да е мястото, където е потънала митичната Атлантида. От Космоса структурата се вижда като кръгла структура, разполагаща се в края на най-голямата пустиня.

Астронавтите споделят, че големите пръстени постоянно са служели за ориентир, защото те ясно показвали къде е Сахара.

Феноменът се назовава още Окото на Сахара или Ришат. Диаметърът му е към 50 километра и макар многочислените проучвания, към момента не е ясно по кое време тъкмо се е появил.

От НАСА няколко пъти са снимали структурата ѝ, само че и те признават, че не могат да обяснят от кой момент е там.

Според откривателите, които търсят Атлантида, това скално образувание е изчезналият античен остров. Първото доказателство е, че размерите на острова, разказан от Платон, и размерите на Ришат, са изцяло идентични.

Древните източници споделят, че Атлантида е бил под формата на 3 концентрични пръстени, един от който бил воден. 10 000 години след хипотетичната крах на острова фотосите на Окото на Сахара демонстрират същата конструкция.

Френският откривател Орландо Сантос споделя, че в концепцията да се търси Атлантида в пустинята Сахара има логичност. Защото е изцяло допустимо след земетресение или цунами, островът първо да е потопен в Атлантическия океан, а по-късно с помощта на дейни тектонски процеси да се е включил към континента Африка.

Предполага, че островът е жертва на древен потоп вследствие на рухване на метеорит, който е провокирал мощно земетресение и цунами.

Съществуват и данни, съгласно които в древността в Северна Африка е имало високо развита цивилизация. Това е доказано от историка Борис Богаевски, който споделя, че е разкрил следи от културата на атлантите сред Тунис и Мароко.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР