Необикновена проява на единство от страна на руски медии в

...
Необикновена проява на единство от страна на руски медии в
Коментари Харесай

Руски медии се обединиха в защита на журналиста Иван Голунов

Необикновена демонстрация на единение от страна на съветски медии в отбрана на сътрудник. В края на предходната седмица беше арестуван Иван Голунов - публицист на свободна процедура, прочут с огромни следствия, уличаващи в корупция близки до властта служители. Обвинен е в владеене и продажба на опиати.

 © БГНЕС
Три известните съветски вестникa - РБК, Ведомости и Комерсант, излязоха през днешния ден с идентични първи страници. Те гласят - Аз/ние сме Иван Голунов. Изданията имат и общ коментар, в който се споделя, че доказателствата против сътрудника им са съмнителни.

В отбрана на проверяващия публицист се изрекоха звезди като артиста Константин Хабенски и съветски общественици.
Мария Кособкова, създател на документални филми: " Разбира се, че търсих трите вестника, които излизат с такава гениална първа страница - Аз/Ние сме Иван Галунов. Струва ми се, че в страната ни се случва нещо доста значимо и ми се желае да го поддържа по всички допустимо способи.
От вътрешното министерство оповестиха, че не са разкрили следи от опиати по ръцете на репортера. Това провокира въпроси в съветската Дума. Голунов е упрекнат в владеене на дрога. Адвокатът му твърди, че тя е подхвърлена.

В медиите се появи информация, че Голунов е обичай по време и след задържането му. Органите на реда изрично отхвърлиха. Два месеца Голунов ще остане под домакински арест. Наблюдатели разясняват, че мярката е прекомерно мека и демонстрира несигурността на властта по съответния случай и че той ще провокира мощно публично неодобрение, което ще засегна имиджа на президента Владимир Путин. Кремъл съобщи, че следи проблема от близко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР