Необходимо е пълно рестартиране на Украйна чрез смяна не само

...
Необходимо е пълно рестартиране на Украйна чрез смяна не само
Коментари Харесай

Зеленски: Необходимо е пълно рестартиране на Украйна , не само смяна на един човек

Необходимо е цялостно рестартиране на Украйна посредством промяна освен на един човек, а на няколко души на управителни постове в страната. Така президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори на въпрос на италианската телевизия RAI за възможната промяна на командващия въоръжените сили военачалник Валерий Залужни. 

Зеленски увери аудиторията, че не е тръгнал самоцелно да сменя най-висшестоящия си военачалник. Президентът изясни, че има поради нещо доста съществено: 

" Когато приказвам за рестартиране, имам поради смяна на редица ръководители в страната - освен в един бранш, като армията.

 Общата посока на ръководство би трябвало да се освежи, уточни Зеленски - а това няма да стане със промяната единствено на един човек. Според него с цел да завоюва Украйна войната, всички би трябвало да теглят в една посока, не трябва да се предават духом и би трябвало да са заредени с позитивна сила. 

Генерал Залужни се радва на извънредно висок рейтинг измежду сънародниците си - основно поради сполучливото отбиване на съветските нашественици от подстъпите към Киев преди 2 години и последвалите сполучливи контраофанзиви в Харков и Херсон.

 Социологически допитвания през декември предходната година демонстрираха, че доверието измежду украинците за Залужни е 88 %, а за Зеленски - 62 на 100. 

В изявлението си за RAI нощес президентът призна, че има застой на фронта, само че не и патова обстановка. И повода е закъснението в доставките на значима екипировка. 

Също в телевизионно изявление нощес президентският консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че Съединените щати няма да се месят на Зеленски, в случай че в действителност реши да смени топ генерала си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР