Необходими съставки:Макарони - 150 грама сурови дребни макаронирачешки рулца -

...
Необходими съставки:Макарони - 150 грама сурови дребни макаронирачешки рулца -
Коментари Харесай

С ухание на лято: Макаронена салата с рачешки рулца

Необходими съставки:
Макарони - 150 грама сурови дребни макаронирачешки рулца - 250 грама (1 пачетче)кисели краставички - 6 брояцаревица - 1 чаена чашакопър - 1/3 връзкамайонеза - 1 чаена чашакисело мляко - 2 супени лъжицичерен пипер - 1/3 чаена лъжица
Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за макаронена салата с рачешки рулца е изборът и подготовката на продуктите. Рачешките рулца извадете час-два или повече преди подготвяне от фризера, с цел да се размразят. Избирате наложително малък тип паста (макарони). Може да ползвате и кус кус. Сварявате пастата съгласно инструкциите на опаковката, като внимавате да не се развари. След като пастата е подготвена незабавно измивате със студена вода, с цел да спрете процеса на варене.

Докато пастата ври, нарежете на ситни кубчета киселите краставички и рачешките руца. В купа изсипете отцедената от водата царевица, прибавете, краставичките и рачешките рулца, а след сваряване и отцеждане и макароните. Добавете ½ чаена лъжица сол, както и черния пипер, дружно със ситно нарязания копър и разбъркайте добре.

Добавете майонезата и киселото мляко и разбъркайте добре, тъй че всички артикули да се овкусят добре. Ако ви се стори, че дресингът не е задоволително може да добавите още малко майонеза. Най-добре е да сервирате макаронената салата с рачешки рулца 2-3 часа след подготвяне, с цел да е оптимално добре овкусена. Преди сервиране може да освежите с лъжица-две кисело мляко или майонеза.

Източник: Supichka.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР