Необходима е дългосрочна стратегия за предвидима икономическа и пазарна среда

...
Необходима е дългосрочна стратегия за предвидима икономическа и пазарна среда
Коментари Харесай

Радев се надява служебният кабинет да е пратил в историята държавния рекет върху бизнеса

Необходима е дълготрайна тактика за предвидима икономическа и пазарна среда в България, тъй че да се основат положителни условия за развиване и повишение на конкурентоспособността на българския бизнес, както и за привличане на задгранични вложители. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на управлението на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

По време на диалога бяха обсъдени механизми за отбраната за бизнеса поради високите цени на електричеството. Сред тематиките на срещата бяха и методите за подобряването на бизнес климата у нас, ограничения за въвеждането на нововъведения и цифровизация, тласъци за насърчаването на вложенията.

По думи на Радев в разговор с бизнеса трябва да се създаде тактика за развиването на икономическата среда у нас, която да обгръща понижаване на бюрократичния напън върху предприемачеството, предвидима законова рамка, промяна на просветителната система за придобиване на познания и умения, нужни за професионална реализация и въвеждане на дигитализацията.

Той открои смисъла на Плана за възобновяване и устойчивост като инструмент за стимулиране на новаторските решения и технологии за развиване на бизнеса. За задачата съгласно него са нужни ясни критерии, които да подсигуряват ефикасното потребление на средствата.

Президентът изрази вяра, че с работата на двете служебни държавни управления всевъзможни опити на държавен рекет върху бизнеса са към този момент история. Той акцентира, че е значимо българските и задграничните вложители да са спокойни за сигурността на своята благосъстоятелност и да развиват активност в предвидима среда.

Възстановяването на доверието сред бизнеса и страната е първостепенна и неотложна задача и изискване за автентичен стопански напредък, безапелационен бе президентът.

От своя страна от КРИБ изтъкнаха необходимостта от държавни политики в поддръжка на обществено виновното държание на бизнеса и на запазването на работни места изключително поради затрудненията поради пандемията.

Работодателската организация е създала оферти с ограничения за бизнеса поради високите цени на електричеството, част от които показа по време на срещата.

Участниците в срещата се ообединиха към мнението, че регулярният и градивен разговор сред бизнеса и институциите е причина за подобряване на икономическата среда и вложенията в България, както и за реализиране на резистентен стопански напредък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР