"Необходим ни е един нов (Чарли) Чаплин, който да докаже,

...
"Необходим ни е един нов (Чарли) Чаплин, който да докаже,
Коментари Харесай

Зеленски пред фестивала в Кан: Необходим ни е нов Чарли Чаплин

"Необходим ни е един нов (Чарли) Чаплин, който да потвърди, че киното не е нямо " пред войната в Украйна, съобщи през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, което насочи при откриването на 75-ото издание на интернационалния кино фестивал в Кан, съобщи Франс прес, цитира от Българска телеграфна агенция.

"Ние ще продължим да се бием, нямаме различен избор... Убеден съм, че "диктаторът ще загуби ", сподели Зеленски пред международния кино хайлайф, събрал се във френския град на Ривиерата.

Той имаше поради съветския президент Владимир Путин и кино лентата на Чарли Чаплин "Великият деспот ". Зеленски на няколко пъти загатна името на именития комедиант.

Видеообръщението на украинския президент в първия миг провокира изненада в залата, след което публиката избухна в аплодисменти, установи журналистка от Агенция Франс Прес. В близо 10-минутното си изявление Зеленски осъди войната, която Русия води в Украйна, и прикани кинодейците да не пазят безмълвие.

"Ще си мълчи ли киното или ще приказва " за войната, попита украинският президент. "Необходим ни е един нов Чаплин, с цел да ни потвърди през днешния ден, че киното не е нямо... Омразата ще изчезне, диктаторите ще умрат ", акцентира Зеленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР