Необходим е далеч по-строг режим в местата за лишаване от

...
Необходим е далеч по-строг режим в местата за лишаване от
Коментари Харесай

Цацаров: Необходим е по-строг режим в местата за лишаване от свобода

Необходим е надалеч по-строг режим в местата за отнемане от независимост от досегашния.

Това сподели в Пловдив основният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила в коментар за бягството на пандизчии от Софийския и от Пловдивския затвор. По думите на Цацаров през последните 10 години непрекъснато се приказва за правосъдна промяна, само че никой не помисля за промяна в местата за отнемане от независимост или тъй наречените пенитерциарна промяна, която съгласно него не е толкоз комплицирана колкото правосъдната. От инспекции от прокуратурата по сигурността и обезпечеността тук-там за отнемане от независимост излиза наяве, че има нееднаквост в съотношението сред надзорно охраняем състав и пандизчии или има места където един надзорник дава отговор за 49 пандизчии. На второ място надзирателският труд е доста ниско обезщетен и митингите на надзирателите са изцяло основателни, съобщи Цацаров, представен от Българска телеграфна агенция.

Ниските заплати са причина още за незаети места, за голямо текучество, даже и за корупционни практики. На трето място местата за отнемане от независимост от дълго време са отвън естествените стандарти за сигурност и това рано или късно е щяло да се случи. Главният прокурор изрази мнение, че е извънредно време да се намерения най-малко най-опасните лишени от независимост, да бъдат отделени в един затвор с извънредно непоколебим режим. "Трябва да се забрани всякакво внасяне на предмети извън, с изключение на тези от първа нужда, пандизчиите би трябвало да бъдат при безусловно идентични условия, както и да се обезпечат материално и механически надзирателите.

Сотир Цацаров означи и обстоятелството, че в продължение на повече от година Главна дирекция "Изпълнения на наказванията " няма непрекъснат шеф, а изпълняващ функционалностите. По думите му на управлението на дирекцията би трябвало да се обезпечи професионално успокоение, което значи назначенията там да бъдат освободени от политическа причинност и второ да бъде обезпечен нужният финансов запас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР