Ненормираното работно време и домашния офис са сред най-желаните допълнителни

...
Ненормираното работно време и домашния офис са сред най-желаните допълнителни
Коментари Харесай

Седем съвета, с които да избягате от клопките на домашния офис

Ненормираното работно време и домашния офис са измежду най-желаните спомагателни преимущества, а работата от уюта на дома е все по-разпространена.

Ако работите от у дома, евентуално знаете какъв брой мъчно може да бъде да останете стимулирани и продуктивни, а заплахата от разсейва дебна от всеки ъгъл.

За да работите дейно в домашния офис, би трябвало да дисциплинираност и оценяне на личните триумфи.

Ако мотивацията в домашния офис към момента не работи изцяло или желаете да увеличите продуктивността си, прочетете тези 7 съвета;

1. Създайте работна атмосфера

Ако концепцията ви да работите от у дома включва седене на леглото с вашия преносим компютър или пред тв приемника, надали ще бъдете продуктивни. Ако имате празна стая или кабинет, поставете там всичко, обвързвано с работата. Създаването на работна атмосфера може да ви донесе нужното работно въодушевление.

2. Облечете се за работа

Въпреки че е изкушаващо да останете с пижама, не забравяйте да се обличате за работа. Това ще ви помогне да посрещнете работния ден с сила.

3. Планирайте деня си

Поставянето на ясни цели за идния ден ще ви улесни да останете фокусирани и да спазвате личните си периоди. Използвайте бележник или приложение, с цел да запишете дилемите си и да ги отметнете, до момента в който ги изпълнявате.

4. Управлявайте натоварването си

Нещата могат бързо да се объркат в домашния офис, изключително когато имате доста разнообразни задания за осъществяване за по-голям план или административни задания се натрупват, преди даже да ги започнете, пище bTV. В този случай е целесъобразно дилемите да се разделят на блокове и да се извършват последователно денем или седмицата. По този метод няма да имате чувството, че сте претрупани от всички идни задания.

5. Поддържайте връзка с сътрудниците си

Има действителна заплаха работата от у дома да ви накара да се почувствате сами и въпреки да наподобява по този начин, не забравяйте за вашите сътрудници, които също работят от у дома или в офиса. Важно е да поддържате постоянен контакт с мениджъри или сътрудници, да вземем за пример, с цел да ги информирате за положението на вашия план. Това ви дава по-добро чувство, че не работите сами и в това време подсигурява, че сте наясно какво се случва в компанията или екипа.

6. Правете почивки

Почивките са значими, с цел да останете продуктивни. Ако не си позволите време за отмора, може да сте изтощени до ранния следобяд. Не пропускайте обедната отмора и се пробвайте да избягвате компютъра си през това време. След това можете да се справите с остатъка от деня с актуализирана прохлада.

7. Наградете се

Може би осъществяването на задача и изпращането й на вашия управител в точния момент е задоволителна мотивация, само че тези, които не рапортуват непосредствено, би трябвало да намерят способи да се възнаградят след всяка задача или ден. Този дребен тласък ще ви помогне да преминете към идната задача и ще ви поддържа стимулирани.

Когато мотивацията ви страда от работа от у дома, работният ден може бързо да стане стресиращ или претоварващ. Ето за какво е значимо да разпознавате по кое време не работите продуктивно и да обсъдите това по подобаващ метод с вашия управител или сътрудници.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР