Нено Димов остава единственият обвиняем за водната криза в Перник.

...
Нено Димов остава единственият обвиняем за водната криза в Перник.
Коментари Харесай

Продължават разпитите на виновните за водната криза в Перник

Нено Димов остава единственият обвинен за водната рецесия в Перник. Разпитите продължиха и през днешния ден. Сред извиканите в спецпрокуратурата беше и заместител екологичният министър Красимир Живков.

Месечните графици за язовир „ Студена “ се утвърждават от еко министъра. Заявката се подава от ВиК оператора и дружно със информация от Институт по метереология и хидлогоия минават през Басейнова дирекция. След това стига до министерството.
Нено Димов остава зад решетките (ОБЗОР) Защитата твърди, че Вик – Перник в никакъв случай не е алармирало министъра в оставка, че има проблем
Преди да бъде подписан този график от министъра минава през съответните отдели, дирекции, хидроинженери, специалисти.

„ Министерство на околната среда и водите няма виновност за протичащото се, защото по информация на Национален институт по метеорология и хидрология превалявания би трябвало да има през ноември месец “, отбелязва Красимир Живков.

Снимка: btvnovinite.bg

За първи път информация за дефицит за вода в Перник идва през септември. Подадена от настоящия кмет, тогава - народен представител.

„ Месец ноември поръчката на ВиК оператора е 1 милион и 600 хиляди кубика. От министерството на околната среда и водите са одобрени един милион кубика, употребявани са съвсем един милион и 600 хиляди кубика “, твърди още зам.-министърът.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му на 7-ми ноември се редуцират режимите за прилагане на екологичен най-малко и на „ Стомана “. На „ Топлофикация “ остават същите, на 19 ноември напълно е спряно водоподаването към двете промишлени предприятия, отбелязва Живков.

Заместник-министърът посочи, че Басейнова дирекция е глобила ВиК Перник, наказателното разпореждане им е връчено.
Спрягат се три имена за нов екоминистър Те са на Искрен Веселинов, Емил Димитров и Николай Кънчев
„ В случай, че се съберат доказателства, ние нямаме никакви терзания да ангажираме наказателна отговорност на лица, които считаме, че са отговорни. Дали са отговорни ще реши българският съд, тъй че предстоят забавни времена “, уточни и основният прокурор Иван Гешев.

Освен Живков, разпитани през днешния ден са минимум 10 чиновници от еко министерството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР