Немският високотехнологичен концерн Festo ще разшири и обнови завода си

...
Немският високотехнологичен концерн Festo ще разшири и обнови завода си
Коментари Харесай

Festo ще модернизира завода си в София с 20 млн. лв.

Немският високотехнологичен тръст Festo ще разшири и обнови завода си в София с нови машини и уреди. Инвестицията е на стойност 20 млн. лева и ще разшири гамата от към 1300 типа произведения – от датчици и такъми към тях до присъединителни кабели и съставни елементи за електрически задвижвания.

Компанията разполага и с развоен център в България, като се планува се в него да бъдат открити към 30 нови работни места през тази година, което ще направи центъра вторият максимален след този в централата на компанията в Германия. R&D базата прави разработки във всички инженерни дисциплини – програмен продукт, хардуер, механика и лабораторно тестване. Festo показва, че чиновниците в нея работят и в тясно съдействие с немския отдел за развойна активност по „ доста нови планове, свързани с възобновяване и допълнение на индустриалната стратегия “.

Дружеството непрестанно влага в новаторски решения, с цел да отговори на потребностите на пазара “, съобщи шефът на компанията за България Георги Атанасов на среща с министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Festo създава част от своите артикули в България от близо 20 години. Към момента в компанията работят към 1200 души, като през предходната година екипът се е нараснал с близо една четвърт. Продукцията е предопределена за експорт, като през предпандемичната 2019 година тя е ориентирана основно за страните от Европейския съюз. Тогава приходите от продажба доближават 140 млн. лева

Всеки ден компанията създава приблизително по 18 000 датчика, 8700 кабела, над 4500 скрепителни детайла и 5500 вентилни модула, демонстрира информация в формалната ѝ страница.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР