Немските земеделци не искат да умират заради Украйна. Това пише

...
Немските земеделци не искат да умират заради Украйна. Това пише
Коментари Харесай

Немските земеделци не искат да умират заради Украйна

Немските земеделци не желаят да умират поради Украйна. Това написа в собствен коментар Божидар Чеков по отношение на митингите в Германия.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Немските земеделци не желаят да умират поради Украйна. След холандските, френските, румънските и българските си сътрудници, германците също се надигнаха. Както в икономическо отношение, по този начин и в по земеделска продукция, Германия е първа в Европа. Поради това, грешките допускани от Брюксел, се усещат най-силно на немския пазар.

На първо място е украинската пшеница, която макар митническите бариери, съумява да ги заобиколи и цените на житото непрестанно спадат.(

Втората причина са екологическите условия, които от ден на ден лимитират използването на торове и надлежно оскъпяват производството. Бюрократите от Брюксел, които измислят еко-нормите, в никакъв случай не са държали мотика! Ако сред тях имаше земеделци, те евентуално щяха да им обяснят, че плевели от нивите, не се махат с наставления. Третата причина е анулацията на отстъпката за дизеловото гориво, което тракторите употребяват. Чрез нея Олаф Шолц се надява да спести 16 милиарда, с които вероятно да помогне на Киев. Тази негова концепция се трансформира в дребното камъче, което обърна „ Голямата каруца “ Преди няколко дни, министърът на екологията Роберт Хабек, връщайки се от отмора на остров В Балтийско море, бе причакан от аграрни служащи, които никога не му желаеха положителното. Роберт Хабек трябваше да се надбягва с тях с цел да не яде пердах.

Oрганизацията за митинга върви чудесно

Трактори потеглят към Берлин от Мюнхен и Нюренберг. Огромна манифестация ще блокира столицата на Германия в понеделник 15 януари.

В същото време Железничарите също стачкуват. Те изискват 35 часова работна седмица, такава каквато употребяват към този момент от години всички френски служащи и чиновници.

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР