Немски проект предлага безплатни консултации за български работници в Германия.

...
Немски проект предлага безплатни консултации за български работници в Германия.
Коментари Харесай

Проект предлага безплатни консултации на български работници в Германия

Немски план предлага безвъзмездни съвещания за български служащи в Германия. Основната му цел е сънародниците ни да получат информация за правата и отговорностите си в работната сфера във федералната република.

Всяка година хиляди българи емигрират в Германия и търсят работа там. Реалността обаче постоянно се оказва друга от упованията им. Проектът „ Справедлива мобилност” на синдикатите и общественото министерство в Германия предлага съвещания на служащи от Източна и Централна Европа на разнообразни езици.

Основният проблем пред новодошлите се оказва езиковата преграда. Най-често до неприятни обстановки се стига след непълното схващане на разнообразни документи. Консултантите по плана означават, че служащите постоянно одобряват неизгодни за тях условия без даже и да схванат. Именно по тази причина те поучават хората авансово да се осведомят за правата си и да не подписват документи без да схващат наличието им.

„ Най-важното, което хората би трябвало да знаят преди да дойдат, e, че в Германия има минимална заплата. Тя е 8,84 евро на час”, отбелязва Драгана Бубулдж, която е съветник по плана. Тя предизвестява, че е значимо работните часове да бъдат прецизно документирани.

Офиси на плана има в осем огромни града в страната.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР