Нелсън Мандела даде вдъхновението и стана първият патрон на фондацията Laureus. Носителят

...
Нелсън Мандела даде вдъхновението и
стана първият патрон на фондацията Laureus.
Носителят
Коментари Харесай

Daimler празнува 20 години на фондацията си Laureus

Нелсън Мандела даде вдъхновението и стана първият патрон на фондацията Laureus. Носителят на Нобеловата премия за мир, който умря през 2013 година и някогашен президент на Южна Африка на международните спортни награди Laureus 2000 сподели: „ Спортът има силата да трансформира света. Той има силата да вдъхновява. Преди това беше просто отчаяние. "

Оттогава изминаха 20 години и думите на Мандела останаха лайтмотивът на Laureus и неговата самодейност „ Спорт за положително “. Организацията чества своя рожден ден тази година, откакто Daimler основава Фондация Laureus Sport for Good /LsfG/ първоначално на 2000 година дружно с Richemont.

Целта на новооснованата фондация беше децата и юношите в неравностойно положение по целия свят би трябвало да получат по-добър живот посредством свързващата сила на спорта. Цел вярна и на всеобхватното мото на Laureus „ Спортът ни обединява “.

След 20 години LSfG продължава с триумф – в момента финансира към 200 спортни проекта в 40 страни по света. Благодарение на нейните средства милиони деца и юноши в неравностойно състояние получават сила, храброст и самочувствие от 2000 г. насам. Когато избира планове за финансиране, LSfG се основава на избрани цели за резистентност на Организация на обединените нации (ООН). Акцентът е върху здравето, образованието, дамите и момичетата, включването, мира и трудоспособността.

През последните две десетилетия са събрани общо 150 милиона евро дарения. В резултат на това бяха подкрепени почти шест милиона деца и юноши по целия свят. Но това не е всичко, тъй като има и нефинансова поддръжка в региона на PR, мрежите и консултациите. Все повече местни клонове на Mercedes поддържат проекти на LSfG на място, с цел да усилят още повече обхвата на самодейността.

За значимия рожден ден, Mercedes-Benz има много добри неща в багажа си - марката на трилъчната звезда дава нов стадий и ход на проекта “move & do ”, като подкрепя училищата в Щутгарт и Манхайм с образователен опит. Целта е да се внуши смелост и самочувствие на по-слабите ученици, да се насърчи толерантността и взаимното почитание в часовете и по този начин да се укрепят класните общности.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР