Нелепо било обяснението защо Георги Семерджиев е успял да избяга

...
Нелепо било обяснението защо Георги Семерджиев е успял да избяга
Коментари Харесай

Демерджиев: Рокадите в МВР не само заради Семерджиев

Нелепо било обяснението за какво Георги Семерджиев е съумял да избяга от служителите на реда дни преди на бул. " Черни връх ". Тогава той е бил спрян и са извикани чиновници на 7-мо РПУ. Това разяснява в служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред Нова телевизия.

" Имал украшения - гривни и часовник, които пречили да му бъдат поставени белезниците. Трябвало да ги смъкна в колата. Докато свалял тези украшения от ръцете си, съумял да се измъкне. Мисля, че бяха двама чиновници, които са го подгонили. Целият низ от събития не ми звучи реалистично ", изясни Демерджиев.
 Съдът не пусна Георги Семерджиев да си върви вкъщи
Съдът не пусна Георги Семерджиев да си върви вкъщи

Самият Семерджиев обаче не се яви в правосъдна зала

Той още веднъж сподели още, че рокади в Министерство на вътрешните работи не са свързани напълно със случая " Семерджиев ", като посочи, че са се " натрупали доста произшествия ". Иван Демерджиев уточни, че предложенията за хората, които да бъдат заменени, са пристигнали от професионалното управление на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Един началник на това равнище - в районното ръководство, би трябвало да сътвори такава организация и надзор във връзка с чиновниците си, че да не позволява произшествия. Недопустимо е полицейски чиновници да карат след приложимост на алкохол. Имаше опит този случай да бъде затулен. Знаете случаите " Семерджиев " и. Те са поредност ", акцентира той.
 Чистката в Столична дирекция на вътрешните работи е без връзка със случая
Чистката в Столична дирекция на вътрешните работи е без връзка със случая " Семерджиев "

Проверките по случая Семерджиев не са завършили

Демерджиев за следващ път означи, че няма данни отстранените полицейски шефове да са разпъвали " чадър " върху някого. " Проверката е доста обемна. Бяха проверявани двама чиновници, след това станаха 40. Разгърнахме инспекцията и на по-високо равнище - във връзка с управителните фрагменти. Въведохме правилото да се търси отговорност от направилия нарушаване ", съобщи той.

За сменения шеф на ОДМВР в Кюстендил Светослав Григоров, Демерджиев сподели, че се е срещал преди изборите с двама политици от ГЕРБ - недиректно, само че удостовери, че те са двамата някогашни вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски. " Не е спазен редът, който е написан. След като получих данни за първата такава среща, извиках този шеф и му споделих, че имам такива данни, предизвестих го. След този случай, той е провел нова среща, което за мен е безумно ", изтъкна Демерджиев и посочи, че самият Григоров го е излъгал.

" Не желая да влизам в детайлности, не зная защо е била срещата ", уточни обаче Демерджиев. Самият чиновник на Министерство на вътрешните работи е забавно да се огледа обратно историята му, че е имал бурно кариерно развиване, като е прескочил цели стадии . Вътрешният министър съобщи, че той ще се върне на мястото, където кариерното му развиване допуска.
 Тенчо Тенев ще съди Демерджиев
Тенчо Тенев ще съди Демерджиев

Някой дава лъжлива информация на вътрешния министър, съгласно някогашния началник на КАТ-София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР