Нелегалната баска сепаратистка организация ЕТА призна, че с въоръжената си

...
Нелегалната баска сепаратистка организация ЕТА призна, че с въоръжената си
Коментари Харесай

ЕТА поиска прошка за злото, което е причинила

Нелегалната баска сепаратистка организация ЕТА призна, че с въоръжената си битка за самостоятелност на Страната на баските е предизвикала зло и изиска амнистия от жертвите, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказването на ЕТА, оповестено през днешния ден от баския в. „ Гара “, организацията обаче твърди, че освен тя носи отговорност за страданията в испанската самостоятелна област. „ Имаше страдалчество и преди раждането на ЕТА и то продължи и след прекратяването на въоръжената битка “, са показва в него, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Причинихме доста болежка и непоправими вреди. Искаме да изразим почитание към мъртвите, ранените, към жертвите на активността на ЕТА. Искрено съжаляваме за това “, се споделя в изказването, оповестено преди оповестеното разформироване на организацията, умъртвила над 800 души през няколко десетки години битка против испанската страна.

ЕТА, която постоянно нападаше силите на реда и представители на държавни институции, показва „ страдание “ за всички жертви и желае „ амнистия “ от потърпевшите цивилни.

Нелегалната организация, основана по време на диктатурата на Франсиско Франко, се отхвърли през 2011 година от въоръжената битка. Според няколко източника би трябвало да разгласи публично разпускането си на 5 или 6 май във френската част на Страната на баските.
Испанското държавно управление съобщи, че ЕТА от дълго време е трябвало да изиска амнистия и декларацията й, която признава „ болката “, породена от въоръжената й битка, и своята „ директна отговорност “, е резултат от силата на правовата страна, която е победила ЕТА с оръжията на демокрацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР