Неколкостотин датски фермери преминаха днес с тракторите си през двата

...
Коментари Харесай

Датски фермери на протест срещу избиването на норките заради коронавируса |

Неколкостотин датски фермери минаха през днешния ден с тракторите си през двата най-големи града - Копенхаген и Орхус, с цел да стачкуват против решението на държавното управление за заличаване на всички норки, взето без законово съображение, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Според уредниците присъединяване в проявата са декларирали притежателите на 850 трактора, заяви датската осведомителна организация Рицау.

Заповедта за изтребване на норките бе дадена този месец, откакто бе намерено предаване от норки на хора на мутирал вариант на ковид. Безпокойството на управляващите бе обвързвано с един от петте разновидността на инфекцията. Установено бе, че той отслабва способността за образуване на антитела и би могъл да се отрази зле на ефикасността на бъдещите ваксини.

Досега в Дания бяха унищожени към 9 от общо 17-те милиона отглеждани норки. Страната е най-големият производител на кожи от норки в свита.

Правителството призна, че според сегашното законодателство не е имало право да подрежда изтребване на здрави норки, а е трябвало единствено да предложи подобен метод. Тази седмица поради абсурда оставка подаде министърът на земеделието Могенс Йенсен, само че фермерите, които гледат норки, не останаха удовлетворени. Това е митинг в името на демокрацията и конституцията, сподели Кнут Йепесен, уредникът на днешния митинг. Пред телевизия ТV2 той съобщи, че е неприемливо единствено с един автограф, без да има законова основа, да се отстранява цялостен един бранш.

Датското държавно управление желае да се забрани развъждането на норки до края на 2021 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР