Нека протестите бъдат мирни - да чуем тяхната болка, да

...
Нека протестите бъдат мирни - да чуем тяхната болка, да
Коментари Харесай

Нека протестите бъдат мирни, зоват управляващите

Нека митингите бъдат мирни - да чуем тяхната болежка, да чуем тяхното виждане по кротичък метод. Това съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Николай Сираков във връзка митингите в Габрово откакто продавач беше обичай от клиенти в магазина, където работи поради направена забележка.

Целият произход е в нас, даже в политиците. Да погледнем казуса в очи. Вярвам и разгадавам на интелигентността на габровци. Те имат правото на митинг. Припомняме, Сираков бе регионален шеф на област Габрово в интервала 2014-2017 година, ръководител на Общински съвет от 2011 година до 2014 г ., кмет на Община Габрово от 2010 година до 2011 година, заместник-кмет от 2009г. до 2010 година, секретар на Община Габрово в интервала 2007-2009 година

Той очерта три аспекта на казуса, съгласно който се опълчват една на друга обществени групи.

Единият е нерегламентираните приходи на избрани етнически групи . Често техните приходи са от подправени ТЕЛК-ове , съобщи Сираков. Въпросът е да се оправим с подправените ТЕЛК-ове, подчертава някогашният кмет и регионален на Габрово.

В България всеки жител е равнопоставен получава обществени помощи. Ромското население има приходи, само че получава и обществена помощи , призна депутатът- ктьор с мениджърски опит.

Имат приходи от сивата стопанска система, наемат ги сезонно и без контракт, а употребяват и помощи, сподели той вторият проблем . Те не внасят налози и осигуровки, а се възползват и тежат на обществената система, съобщи депутатът от ГЕРБ Николай Сираков. Той посочи, че институциите могат да оферират надзор върху компаниите.

Третият проблем, с цел да се стигне до нараснало напрежение сред обособени групи от популацията, е неналичието на обучение . Имаме необразовани деца, които се трансформират в безработни младежи с невисок обществен статус, призна някогашният кмет и регионален на Габрово.

Той посочи измененията в Закона за обществено подкрепяне , признати преди десетина дни. С тях се обвързва наличието в учебно заведение със обществените помощи, напомни Сираков.

Зам.-министър Красимир Ципов посочи, че още през вчерашния ден е подредено " да бъде осъществен разбор на районното ръководство . Материалите по полицейската кореспонденция са били докладвани на районната прокуратура в Габрово ", сподели той.

Ципов също помоли габровци да не се поддават на провокации, които могат да нарушат публичния ред.

Ако има закъснение на дейностите на Министерство на вътрешните работи ще бъдат подхванати дисциплинарни ограничения . Имаме данни за провокации , призна зам.-министърът.

Няма по какъв начин като се разделя този митинг на три лъча - в третия лъч да се стигне до мятане на камъни, бомбички по органите на реда. Най-важното е да призовем към успокоение и жителите да не се поддават на провокация. Това не е потребно за никого . С сходни дейности няма да се решат проблемите, добави Ципов.

Той прикани причинителите на такива действия да получат бързо, незабавно, съответно санкции за действията и призна, че има закъснение на реакцията от институциите. По тази причина се ревизира шефът на МВР-Габрово, което бе подредено от премиера.

Относно информацията, че и публицисти са били ударени с палки, Ципов прикани потърпевшия публицист да се яви в ОД Министерство на вътрешните работи. Той удостовери, че има сходен сигнал на незабавния тел. 112.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР