Нека показваме християнската любов с делата си - не само

...
Нека показваме християнската любов с делата си - не само
Коментари Харесай

Патриарх Неофит с послание на Рождество: Нека показваме християнската любов с делата си

" Нека демонстрираме християнската обич с делата си - освен в този блажен ден, само че и във всички дни от нашия живот! Нека мислите и дейностите ни непрекъснато да бъдат ориентирани към всички тези към нас, които са в потребност или в неволя, изоставени или отхвърлени от обществото, страдащи от едно или друго физическо или духовно страдалчество! Само тогава ще можем същински и почтено да посрещнем Богомладенеца в нашите сърца и с чиста и светла наслада да честваме този свят празник ", се споделя в посланието.

Негово светейшество и митрополитите от Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия означават, че сме пред прага на още една година от дългия низ на времето, броени дни преди с нова вяра за бъдещето да се поздравим с Новолетието и още веднъж означаваме единственото същински ново събитие в историята на човечеството - Рождеството по плът на Божия Син и наш Господ Исус Христос.

" Божият Син пристигна в нашия свят безшумно и с божествено примирение, беше посрещнат не с искра и царствени почести, а с удивлението на витлеемските пастири, които първи се удостоиха да чуят ангелското благовестие: " Днес ви се роди в града Давидов Спасител, Който е Христос Господ " (Лука. 2:11). На това примирение Той ни учи и до през днешния ден (вж. Мат. 11:29) ", се напомня в рождественското обръщение.

Патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод отечески поздравяват с Христовото Рождество всички рожби на Светата ни Църква, в рамките на Родината ни и надалеч от нея, благопожелавайки здраво здраве, мир и берекет от Господа. " Любовта и милостта на Родилия се през днешния ден Богомладенец, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово! ", се насочва благослов в патриаршеското и синодално обръщение.

Християнският свят уважава през днешния ден един от най-големите църковни празници - Рождество Христово, на който се празнува рождението на Божия наследник - Исус Христос. С Рождество Христово се поставя началото на ново летоброене. Създателят на новото летоброене, римският духовник Дионисий Малки, пресмята, че Исус Христос се е родил на 754-ата година от основаването на Рим. Затова Рождество Христово се смята за граница във времето и за празник на празниците за християните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР