"Нека не спекулираме, че указът има мотиви. Указът няма мотиви.

...
"Нека не спекулираме, че указът има мотиви. Указът няма мотиви.
Коментари Харесай

Цацаров: Нека не спекулираме, че указът на президента има мотиви


"Нека не спекулираме, че указът има претекстове. Указът няма претекстове. Има обществена позиция на президента, която заслужава почитание и би трябвало да бъде почетена от всеки един от нас ", съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред магистратите от Висшия правосъден съвет по време на разискването на акта на президента въ връзка с избора на Иван Гешев.

"Беше употребен терминът претекстове, съображения, позиция. Ако би трябвало да сме напълно прецизни, претекстове няма. Този декрет не съдържа каквито и да е претекстове ", сподели той и напомни, че същото се е случило и при връщането на указа за ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков.

"И тогава кандидатурата беше върната и указът беше без претекстове. Това обаче никога не омаловажава казаното от президента. В юридическия смисъл претекстове няма, само че президентът направи послание пред медиите. Никой не омаловажава, никой не неглижира, само че тази пламенна отбрана на фигурата на президента е просто непотребна ", добави Цацаров, визирайки изказалия се преди него началник на Върховен касационен съд Лозан Панов. Цацаров акцентира още, че всеки, който дава своя избор, би трябвало хубаво да намерения.

Главният прокурор предложи да се подложи на гласоподаване предлагането на някои от съдиите да има нова процедура и да се реши въпросът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР