Нека да сложат програмата си на масата и заедно да

...
Нека да сложат програмата си на масата и заедно да
Коментари Харесай

Голите обещания на опонентите ми за Поморие останаха във въздуха

Нека да сложат програмата си на масата и дружно да ковем светлото бъдеще на общината

Иван Алексиев официално встъпи в четвъртия си мандат като кмет на община Поморие. В предизборната конкуренция Алексиев и екипът му получиха доста удари под кръста. Самият той дефинира акцията като най-тежката и калната досега. Той обаче избра тъкмо противоположното - да не дава отговор на нападките, а да е измежду хората - с ясни задължения и изпълними планове, с цел да може сполучливото развиване на общината да продължи. Именно по тази причина завоюва доверието на гласоподавателите и завоюва изборите още на първи тур. Ще има ли болшинство в Общинския съвет, от кого Иван Алексиев ще търси поддръжка и какво следва да се направи в Поморие - дава отговор новият-стар кмет в изявление пред публицисти:

-Г-н Алексиев, публично встъпихте в служба и се обърнахте от трибуната към съперниците си с доста мощно обръщение. Ще съумеят ли съгласно вас общинските съветници да загърбят егото и да работят за общината и нейното развиване?

- Това зависи от тях. Аз посланието, което трябваше да направя, го направих. Първото и най-важното е да се научим да благодарим и по тази причина започнах с това. Специално се обърнах към съперниците ми, тъй като такава акция, през каквато преминахме в този момент, не е имало. Толкова експанзия, толкоз неистина, толкоз погрешни неща по наш адрес никой не си е разрешавал да приказва. И всичко недоказуемо и не потвърдено. Съжалявам, че съперникът ми – юрист, който се счита за добър правист, може да хвърля по този метод обвинявания против хора, които не познава и няма доказателства. По-важното е, че запазихме положителния звук, направихме положителна акция. Не единствено припомнихме какво сме създали през годините, само че и показахме какво следва да се направи и най-важното – от кое място ще дойдат средствата за това. А голите обещания на съперниците ни останаха във въздуха. Ние не даваме обещания, а поемаме и изпълняваме уговорките си. Много хора се подлъгаха и гласоподаваха за тях. Затова се обърнах към съперниците ми, с цел да им предложа да сложат програмата на масата – те копираха нашата стратегия, само че това е различен въпрос – и да създадем обща управническа стратегия. Това е посланието ми. Ето, аз им давам опция и на тях да ръководят. Община Поморие, колкото е моя, толкоз е и тяхна. Тя е наша.

Оттук нататък аз ще съм воден от една единствена цел – всички решения, които импортирам в качеството си на кмет, да реализират цялостно единогласие. Без Общински съвет кметът няма по какъв начин да извърши задачите си. Изводът би трябвало да си го създадат те, а ние продължаваме да работим за просперитета на общината.

- Кои са най-важните планове, които предстоят? Докъде стигнаха правосъдните борби за стадионите?

- Вчера излезе определение на Бургаския административен съд, в което ясно се споделя, че оставя без почитание жалбата с изключително искане аз да не встъпя в служба, заради липса на доказателства и претекстове за това. Могат да апелират по частен път. Тези правосъдни борби демонстрират равнището на адвокатурата от страна на опонентитe ми.

Съдебните борби за стадионите, както сподели съперникът ми, да се запознае първо по какъв начин са дадeни. На първа инстанция  ние спечелихме против господин Митко Събев. Не съм сюрпризиран, че съперникът  ми щял да се разбере с него. Това не е ли схващане преди изборите? Човек, който не може да губи, няма по какъв начин да завоюва. 

Работим оттук насетне. В момента приключваме крайбрежната алея. Стартира проектът за възобновяване на Музея на солта. Приключва проектът за Посетителски център „ Поморийско езеро “. В момента се прави цялостната рехабилитация на пътя Медово-Бата-Страцин и се чака всеки миг машините да влязат за асфалтиране на първия сектор. До месец започва проектът за благоустрояване на входа на Поморие откъм Ахелой – да не се вижда тази нелицеприятна панорама, която е в този момент.

До месец-два стартираме плана за благоустрояването на междублоковите пространства по цялата ул. „ Морска “. Надявам се до Гергьовден кв. Св. Георги да посрещне с нов образ празника.

Предстои цялостен главен ремонт на ОУ „ Христо Ботев “ за 2.5 млн.лв. в Ахелой. До 10 дни пускаме новата детска градина в с. Гълъбец. Там ще ремонтираме и главното учебно заведение. Такъв следва и за детската градина в с. Порой.  Кандидатстваме за нов корпус на СУ „ Иван Вазов “ с създаване на трапезария. За ОУ „ Христо Ботев “ в кв. Свети Георги ще аплайваме за създаване на нов корпос плюс физкултурен салон. Миналата седмица завърши новаторския план за ДГ „ Веселушко “ в кв. Св. Георги за отопление и изстудяване посредством терманла сила.

Само в околните няколко месеца имаме толкоз доста работа, че съм сюрпризиран някой толкоз доста да държи аз да не встъпя в служба. Надяваха се те да изпълнят тези планове ли? Ето, в този момент аз им  давам опция да ги изпълнят с техните решения. Нищо, че имаме решение на Общински съвет. С техните решения, с вярно взети решения от тяхна страна, могат да ръководят община Поморие, тъй като тя се ръководи от Общинския съвет, а не от кмета. Ако това проумеят моите съперници, в действителност техните гласоподаватели няма да бъдат излъгани. Ако не го проумеят и играят на контра, занапред мога да кажа, че те ще бъдат излъгани, както бяха лъгани в самата акция.

- Казахте, че такава акция не е имало до момента. Върху вас бяха хвърлени камъни, само че вие не отговорихте по същия метод, даже в противен случай – водихте положителна и тиха акция и най-много бяхте измежду хората. Правилен ход ли беше вашето решение да не отговаряте на нападките?

- След като през днешния ден се заклех като кмет и нося кметската огърлица, значи решението е било вярно. Затова съм толкоз спокоен – аз няма да подведа хората, които гласоподаваха за мен. Но и ще направя по този начин, че хората, които бяха излъгани от моите съперници, да повярват още веднъж в мен и да намерим способи да работим дружно за Поморие.

- От кого ще търсите поддръжка?

- От всичките 21 общински съветници. Категорично – 21 общински съветници и 21 „ за “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР