Нека да носим маски на закрито и да се опитаме

...
Нека да носим маски на закрито и да се опитаме
Коментари Харесай

Кацаров: Ако спазваме стриктно новите мерки, до 2-3 седмици може да ги отменим

Нека да носим маски на закрито и да се опитаме да си помогнем. Ако съблюдаваме прецизно тези ограничавания, които са добре премислени, можем да забележим резултат в границите на 2-3 седмици и да ги отменим. Те са минимални. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров във връзка влезлите в действие през вчерашния ден нови противоепидемични ограничения, заяви Novini.bg.

Другото значи - отменяме ги в този момент тези ограничения, идната седмица в лечебните заведения има 5000, по-късно 6000, 7000. В интензивните отделения 1000 души. След това вие ще ми казвате - за какво намалихте ограниченията и допуснахте да се стигне до тази обстановка, добави министърът. Той прикани жителите като видят в рейса хора без маска, да им вършим забележка и да се спомага на контролните органи.

Мога единствено да моля към всички наши сънародници – освен към притежателите на заведения и работещите в заведения, а и към тези, които ги посещават, да проявим схващане и да се сложим на мястото на хората, които сега са в тежко положение в лечебните заведения, които умират всеки ден и чиито брой, за жалост, продължава да пораства. Не се ваксинирахме и нямаме различен инструмент да ограничим разпространяването на болестта, да понижим броя на болните в лечебните заведения, с изключение на да наложим подобен вид ограничения, съобщи Кацаров във връзка идния през днешния ден народен митинг на притежатели на заведения в София.

Ако тръгнем да водиме война едни с други, няма да успеем, а цената ще я платят нашите баби и дядовци – те умират, въпреки че по-млади хора се заразяват, добави той.

Правителството е подготвило отплата за всички, които са наранени от тези ограничения – и тези, които са 100% наранени, и тези, които са отчасти наранени. Преди да издам заповедта събрах мнения от браншови и работодателски организации и ги изпратих до всичките ми сътрудници, с цел да видят и техните съображения и в случай че е належащо, да ги съобразят с настоящите и към този момент одобрени стратегии. Няма забавяне по връзки на заплащанията. Ограниченията влизат от септември, а заплащанията се правят от октомври, както заплащанията на всички хонорари. Надявам се и Народното събрание да одобри актуализацията на бюджета, тъй че ограниченията да бъдат обезпечени и финансово, уточни здравният министър.

Това, което е належащо за издаване на съответните документи за осъществяване на надзор, е направено, в това число взаимни заповеди с министъра на вътрешните работи, означи той.

По думите на Стойчо Кацаров откакто няма задоволително имунизирани, само рестрикциите могат да лимитират разпространяването на заболяването: " На фона на това ние споделяме " Ние ще отидем на дискотека, на събор, на протест, ще се прегръщаме, ще се целуваме, ще си разменяме вируса и не ни интересува какво ще стане " – ще ни интересува когато ножът опре до кокала и когато може би няма да може да се направи нищо. Как се излиза от тази обстановка, с инспекции ли? ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР