Нека да бъдем по-отговорни и по-социалночувствителни към проблемите на хората.

...
Нека да бъдем по-отговорни и по-социалночувствителни към проблемите на хората.
Коментари Харесай

Иван Таков: Нека да бъдем по-отговорни и по-социалночувствителни към проблемите на хората

Нека да бъдем по-отговорни и по-социалночувствителни към проблемите на хората. Това пожела ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков в изявлението си при започване на първата за новата година сесия, оповестиха от пресцентъра на партията. Той прикани всички общински съветници да се водят от разсъдъка в решенията си и да не разрешават на политическата обстановка да въздейства на делата им, които са призвани да правят в интерес на града и на хората в него.

" За страдание, започваме последната година от този мандат на Столичния общински съвет в условия на възходящо напрежение в София, означи Иван Таков. - То беше провокирано от решението, което беше взето предишното лято за промени в Наредбата за пътешестване с публичния градски превоз. Тогава ние не подкрепихме отчета и ясно призовахме да не бъдат премахвани едномесечните карти за една линия и да не бъде вдигана цената на билета. Предложихме и съответни промени, за да запазим най-предпочитаните благоприятни условия за превоз на столичани. Те не бяха признати. И в този момент сме очевидци на неодобрение от страна на жителите, безпорядък с документите за превоз, опити за пояснения и оправдания от страна на управлението на Центъра за градска подвижност ".

Иван Таков добави, че съветниците от Българска социалистическа партия са наясно с тежкото финансово положение на столичния градски превоз, само че няма по какъв начин да се съгласят цялата тежест да бъде трансферирана върху така и така изтънелите портфейли на софиянци. Според водача на столичните социалисти в този си тип Наредбата е несправедлива по отношение на жителите.

" Истината е, че се надявахме да сме неприятни пророци и в този момент нито се радваме, нито се гордеем с това, че познахме какво ще се случи при започване на тази година, разяснява още Иван Таков. - Само преди месец сходна прогноза направихме и за края й. Недоволството на софиянци и хаосът в града ще се повторят. Тогава те ще бъдат провокирани от една друга Наредба - тази за нискоемисионните зони, която беше призната от " тематичната коалиция " ГЕРБ-СДС и Демократична България в средата на декември. С тази Наредба софиянци бяха осъдени по социално-икономически принцип. Предложените ограничения в нея са палиативни и ще основат повече проблеми, в сравнение с ще решат. Тъй като постоянно прогнозите ни се сбъдват, групата на " Българска социалистическа партия за България " апелира пред регионалния шеф тази разпоредба. Осигурили сме юридическа помощ и на жителите, които желаят да я апелират пред Административния съд ".

Според Иван Таков приемането на Наредбата за нискоемисионните зони е била следващата пиар акция на ръководещите, само че тя не е съумяла да скрие управническата и административна отпадналост на ГЕРБ-СДС. " Тя лъсна с невъзможността да бъде събрано задоволително болшинство за поддръжка на План-сметката за чистотата, сподели още той. - А точно План-сметката, в случай че бъде употребена вярно, е най-полезният инструмент за чистотата на София и въздуха в града. От години призоваваме за по-често и качествено миене на улиците, като потвърдено един от най-ефективните метод за справяне с казуса с фините прахови частици ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София означи също, че общинските съветници от групата на социалистите са се оказали прави, когато отхвърлиха да поддържат новата концесия на " Софийска вода ", макар че поставиха големи старания за възстановяване на четвъртото в допълнение съглашение. " Сега виждаме мнение на КЕВР, сходно с нашите претекстове, добави той. - А казусът с финансовото и софтуерно положение на " Топлофикация-София " продължава да виси със страшна мощ. Помогнахме на ръководещите от ГЕРБ-СДС да го решат, само че те изгубиха 4 години в нищоправене. Проспаха този интервал и сега надълбоко се съмняваме, че ще бъде открит вложител, който да се ангажира с общинското сдружение. Затова към този момент обявихме, че ще работим в посока " Топлофикация-София " да бъде включена в Плана за възобновяване и резистентност, с цел да бъде избавена. Това ще бъде един от нашите съществени цели в тази последна година от мандата ".

Иван Таков предвижда, че в очакване на локалните избори през есента и възможен предварителен парламентарен избор скоро, политическият сезон в Столична община ще бъде под напрежение. " Ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, ще бъдем по местата си, ще работим отговорно, няма да се поддаваме на операции и провокации. Ще предотвратяваме всички опити за злоупотреби или за ощетяване на софиянци, съобщи той. - Нека всички да бъдем по-отговорни и по-социалночувствителни към проблемите на хората, а по-късно да мислим за предизборните акции. Желая повече разсъдък в решенията и дейностите на всички ни. Нека дългът ни към хората в София да бъде по-силен от персоналните ни пристрастености ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР