Нека бъдем честни: отслабването не е лесна задача. Това изисква

...
Нека бъдем честни: отслабването не е лесна задача. Това изисква
Коментари Харесай

Ето какво ни пречи да отслабнем

Нека бъдем почтени: отслабването не е лесна задача. Това изисква твърдоглав труд, отдаденост, солидна мотивация и определяне на проект, който работи най-добре за нас.

Независимо дали преди малко започваме или към този момент са минали няколко седмици, има избрани привички, които би трябвало да заобикаляме непременно. Всъщност в никакъв случай няма да отслабнем, в случай че тези привички са се трансформирали в част от рутината ни. От общително ни разкриват защо да внимаваме.

Безсмислено похапване
 Снимка 606042

Макар няколко солетки или бисквитки сред храненията да не ни се струват кой знае какво, истината е, пречат  на напредъка ни в загубата на тегло. Защо? Поради простата причина, че по този начин не следим калориите, които одобряваме, което може да докара до преяждане.

Пропускане на ястие
 Снимка 606043

Пропускането на хранене слага тялото ни в " режим на оцеляване ", което значи, че се придържаме към калориите, които консумираме, с цел да запазим сила. Освен това е по-вероятно при последващо хранене да създадем неприятен избор на храна, тъй като сме прекомерно гладни. 

Всяка чаша е от голяма важност
 Снимка 606045

Независимо дали пием плодов сок или обичаната ни чаша вино, би трябвало да имаме поради, че напитките често са цялостни с спомагателни калории и доста захар. А консумирането на прекалено много захар води до наддаване на тегло. Ако става въпрос за алкохол, той забавя и метаболизма ни.
 Средиземноморската диета - преимущества и изгоди за здраве и събаряне на непотребните килограми
Как да свалим насъбраните килограми към празниците

Средиземноморска диета за начинаещи

Почивката

Не бива да подценяваме силата на положителната нощна отмора и възобновяване след нашите тренировки. Колкото повече намаляваме почивката си, толкоз по-вероятно е да натрупаме непотребните килограми, сочат данните от някои изследване.
 Снимка 606044

Тялото ни не е в положение да се възвърне, което нарушава хормоналния ни баланс и задейства апетита. То е склонно да жадува за въглехидрати и калорични храни, когато е лишено от сън.

Баланс сред хранене и тренировки

Упражненията са основни във всяка стратегия за намаляване, само че би трябвало да има здравословен баланс сред превръщането на упражненията и храненето в главен приоритет. Тук влиза в действие правилото 80/20 за намаляване. 
 Снимка 606046

80% от загубата на тегло се дължи на това, което ядем, до момента в който останалите 20% идват от тренировките. Това значи, че колкото и дълго да спортуваме, в случай че хранителният ни режим е с високо наличие на калории, няма да отслабнем. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР