Неизвестни въоръжени нападатели убиха четирима чуждестранни гости в популярен сред

...
Неизвестни въоръжени нападатели убиха четирима чуждестранни гости в популярен сред
Коментари Харесай

Терористи убиха високопоставени гости в столицата на Мали

Неизвестни въоръжени нападатели убиха четирима задгранични посетители в известен измежду западните жители първокласен курорт покрай столицата на Мали - Бамако. Пети посетител на курорта е в неопределеност, заяви източник по сигурността, представен от Ройтерс.

Първият посланик на Европейски Съюз Федерика Могерини заяви, че измежду убитите има португалски жител и малийка, които са работили за Европейски Съюз в Мали, съобщи Франс прес.

Португалецът е бил част от задачата на Европейски Съюз за образование на малийски военни, а малийската гражданка е работила в делегацията на Европейски Съюз в Мали, разясни Могерини.

На 18 юни управляващите на Мали потвърдиха гибелта на двама души, единият от които бе разпознат като човек с двойно поданство - френско и габонско, добавя Ройтерс.

Силите за сигурност, подкрепени от френски бойци и бойци на Организация на обединените нации, реагираха бързо на вчерашното нахлуване и избавиха 36 души, в това число 13 френски жители.

Петима души, обвинени, че имат нещо общо с нападението, бяха задържани, съобщи Франс прес, като цитира малийския министър на сигурността Салиф Траоре.

Пред Радио Франс ентернасионал министърът сподели, че петима терористи са убити при интервенции, траяли през цялата нощ. " Това безспорно беше терористична офанзива ", съобщи Ройтерс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР