Неизрядният павилион на мястото на токовия удар, който уби 16-годишно

...
Неизрядният павилион на мястото на токовия удар, който уби 16-годишно
Коментари Харесай

Затворен е неизряден павилион на мястото на токовия удар, убил момче

Неизрядният павилион на мястото на токовия удар, който умъртви 16-годишно момче в София, към този момент е краткотрайно затворен, съобщи Би Ти Ви. Само преди ден обаче инспекция на медията след зрителски сигнал откри, че той работи.

В сряда заран обектът върху парцела на болница " Свети Иван Рилски " е обслужвал клиенти. Павилионът се намира до този, чието електрозахранване умъртви момчето. Търговският обект е и един от петте, за които на 17 февруари кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че подаването на електричество е в нарушаване.

От малкия екран са отправили питане към столичната общинска администрация за какво обектът работи, а малко след позвъняването им към 15 ч., той е затворил. На идната заран обаче отново е отворил.

От общината обявиха, че са издали инструкции към регион " Триадица " в 7-дневен период да сформират констативни протоколи за унищожаване на обекта, само че такива към този момент не са получили.

От " Триадица " пък настояват, че процедурата по унищожаване се преценява с следствието на прокуратурата, което сега тече.

От компанията, притежател на обекта, са декларирали, че са купили бизнеса преди месеци, а павилионът съществува близо 10 години и по старите законови условия е бил безупречен. Обясниха, че в този момент още веднъж затварят, само че краткотрайно след позвъняване от болничното заведение. От лечебното заведение отхвърлиха коментар.

БЕЗХАБЕРИЕТО

16-годишният Людмил почина неуместно на 14 февруари след токов удар от необезопасени кабели под улична шахта. Това се случи на място, през което минават стотици поданици на София - до пешеходна пътека пред университетската болница " Св. Иван Рилски ". Линейките идват незабавно, но не съумяват да спасят момчето. Институциите се задействаха стремително, само че обстоятелствата, които се разкриват, демонстрират следващия случай на дългогодишно безхаберие, безвластие и прекачване на топката от една институция на друга. Отговорност към този момент пое само районният проектант на " Триадица ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР