Неизлечимо болната белгийка Алексина Уатие е била евтаназирана чрез задушаване

...
Неизлечимо болната белгийка Алексина Уатие е била евтаназирана чрез задушаване
Коментари Харесай

Лекар евтаназира с възглавница 36-годишна пациентка в Белгия

Неизлечимо болната белгийка Алексина Уатие е била " евтаназирана " посредством задушаване с възглавница от доктор, откакто смъртоносните медикаменти, които тя поискала да ѝ бъдат приложени, с цел да постави непринудено завършек на живота си, се оказали незадоволителни, оповестяват белгийските медии.

Местните медии Sud Info и RTL оповестиха, че 36-годишната жена от община Оупейе в Лиеж е избрала да се подложи на евтаназия през март 2022 година, единствено няколко месеца откакто е била диагностицирана с неизлечимо раково заболяване и откакто положението ѝ се е влошило съществено.

Процесът - който е легален в Белгия - е включвал посещаване на доктор и две медицински сестри в дома, който дамата е споделяла със брачна половинка си и дребната си щерка, с цел да следят процедурата. Членовете на фамилията на дамата напущат дома, защото не желаят да станат очевидци на гибелта на обичания си човек, съобщи 19 минути.

Според Sud Info обаче процесът не е протекъл по проект. Когато коктейлът от медикаменти не постигнал стремежи резултат, лекарят сякаш употребявал възглавница, с цел да удуши дамата и да постави завършек на живота ѝ. При аутопсията са открити следи от задушаване, оповестява 7sur7.

" Това, което се случи, не е евтаназия ", споделя белгийският политик и доктор Жак Броти пред RTL Info. " Подобно определение на тази ужасна обстановка обезценява жеста на евтаназията, който съпровожда индивида до края без болежка. "

От 2023 година евтаназията е законна в страните от Европейски Съюз Белгия, Люксембург, Нидерландия и Испания, а в Португалия се чака да бъде регламентирана.

Партньорът и детето на умрялата жена са подали цивилен иск против медицинските експерти, за които се твърди, че са взели участие в провалената процедура, заяви Sud Info. Рено Молдер-Пиер, юрист, представляващ фамилията, съобщи, че опечалените не желаят " тежки наказания ", само че добави, че " в случай че има правила, то е, с цел да не се трансформират болничните стаи в местопрестъпления, където може да се направи всичко ".

Серж Дуен, от името на лекаря в центъра на случая, съобщи посредством Sud Info, че " медицинските сестри са били смутени и са се обадили на лекаря, моя клиент ", като добави, че " той единствено е инжектирал артикули, с цел да облекчи страданията на пациента ".

Случаят продължава да се проверява.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР