Неистовото желание за сладко може да бъде измамно! Шоколадът и

...
Неистовото желание за сладко може да бъде измамно! Шоколадът и
Коментари Харесай

Ето кой е виновникът за неистовото ти желание за сладко!

Неистовото предпочитание за сладко може да бъде лъжливо! Шоколадът и другите сладкиши са измежду главните ни сладки изкушения. Но тази потребност може да се прояви, когато има ниско наличие на хром в организма. Той се съдържа най-вече в скаридите, гъбите, броколи, в корите на ябълката и маята.

Хромът работи върху усилването на секрецията на инсулин в човешкото тяло. Инсулинът е ензим, който разгражда захарта в организма. Хромът потиска влечението към сладките изкушения и намалява кръвната захар.

Той е потребен както за диабетици, по този начин и за диети за намаляване.

Неговият механизъм на деяние е доста елементарен. Когато организмът поеме комплицирани въглехидрати, те се разграждат до елементарни или по този начин наречената глюкоза.

Глюкозата се всмуква в кръвта и покачва равнището на захарта, а това, от своя страна, отключва секретирането на инсулин от панкреаса и това води до намаление на кръвната захар.

Хромът усилва действието на инсулина в този случай и по този начин с по-малко количество на ензима се контролира кръвната захар. В този случай по-рядка може да се получи противоположното положение – хипогликемия. Ако отделеният инсулин е бел допълнително от нужното, то организмът може да продължи да изпитва потребност от набирането на сладко и човек може да погълне големи количества.

 Сладко

Но с помощта на хрома този резултат се понижава. Ако има дефицит на хром в организма, има и проблем с нервите. Следователно хромът е потребен и за хора, подложени на стрес.

Регулирайки кръвната захар, се понижава рискът и от редица други болести. Сред тях са атеросклерозата, затлъстяването, появяването на сърдечно-съдови проблеми.

Хромът е изключително потребен както при кърмачки, по този начин и при възрастните хора. Затова не забравяйте да похапвате ябълките с корите!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР