Неидентифициран мъж в Германия изнудва водещи вериги супермаркети за 10

...
Неидентифициран мъж в Германия изнудва водещи вериги супермаркети за 10
Коментари Харесай

Германец трови бебешки храни, изнудва големи вериги за 10 милиона евро

Неидентифициран мъж в Германия изнудва водещи вериги супермаркети за 10 милиона евро, като заплашва да токсини бебешки храни. Това оповестиха от полицията в южния немски град Фридрихсхафен.

Компаниите са получили писма с настояванията му. Писмо е получено и в полицията предходната събота. Заплахата се отнася до магазините на въпросните вериги в чужбина.

От полицията потвърдиха, че са проверени  съмнителни артикули и в пет от тях е намерено веществото етилен гликол. В чист тип то съставлява транспарантна безцветна и без аромат течност с леко мазна консистенция и блудкав усет. Етилният гликол е токсичен и при усвояване в по-големи количества води до смърт.

В писмото изнудвачът заплашва, че в случай че настояването му не бъде изпълнено, възнамерява да сложи рискови вещества в храни в разнообразни магазини в Германия и чужбина.

Властите побързаха да успокоят популацията, че няма място за суматоха и, че отровни артикули не са открити в магазини отвън Фридрихсхафен.

Полицията разполага със фотоси на неидентифициран мъж, който оставя артикули в един от застрашените супермаркети.

Прокуратурата разгласи, че хипотетичният причинител е на към 50 години. Властите отхвърлиха да оповестят имената на засегнатите вериги.

 5e_3hdzi9

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР