Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи днес,

...
Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи днес,
Коментари Харесай

Патриарх Неофит отслужи Богоявленски водосвет на бойните знамена

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи през днешния ден, 6 януари, Богоявленски водосвет на бойните флагове и знамената-светини на Българската войска.

„ В този ден по стародавна традиция Българската православна черква освещава бойните флагове на Българската войска, като моли Бога с неизречимата и безгранична обич да благослови родната ни войска, та кръстът Христов всеки път да бъде в техните сърца. Храбрите воини да отстояват с християнство геройство и чест устоите на нашата нация, да бранят храбро родината ни, да имат себежертвена обич. Нека кръстът Христов всеки път да ви осенява плодородно. Да имате обич в сърцата си, доста наслада в душите си, да имате твърда и непоколебима религия, с цел да пребъдем - един прочут народ, гордеейки се със своята история, проповядвайки и изповядвайки своята православна религия, с която сме закърмени и да бъдем едни положителни следовници на храбрите българи “. Това бяха приветствените думи на патриарх Неофит, произнесени от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

На тържествения обред пред Паметника на Незнайния боец участваха президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България, министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, висши военни, представители на военно-патриотични и родолюбиви организации.

Пред медиите министърът на защитата Красимир Каракачанов насочи своя празничен привет: „ Пожелавам на всички военнослужещи и техните фамилии на първо място здраве. Да бъдат все по този начин отдадени на войнската специалност и с Божията помощ: Напред. “

„ На Българската войска искам триумфи, безстрашие и кураж във всяко едно начинание. 2020-а година бе сполучлива и се надявам, че през актуалната ще продължим в същия дух. Ще осъществим дилемите, които сме си сложили, а те са доста и амбициозни. На днешния празник, на Богоявление да си пожелаем да сме здрави и да следваме курса, по който сме поели “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР