Негово Кралско Височество принц Шарл-Филип Мари Луи Орлеански и Нейно

...
Негово Кралско Височество принц Шарл-Филип Мари Луи Орлеански и Нейно
Коментари Харесай

Принц Шарл-Филип Мари Луи Орлеански и принцеса Диана Орлеанска бяха гости на цар Симеон II в двореца „Врана”

Негово Кралско Височество принц Шарл-Филип Мари Луи Орлеански и Нейно Кралско Височество принцеса Диана Орлеанска бяха посетители на цар Симеон II в двореца „ Врана”. Това оповестиха от пресофиса на Н. В. цар Симеон II. Заедно с тях бяха Ален и Кристиан Фирние-Ларок, граф и графиня Боние де Сан Ком, юристи, предприемачи, създатели на фондации и колекционери.

Принц Шарл Филип Мари Луи Орлеански е внук на остарелия граф на Париж Анри Орлеански, който умря при започване на 2019 година и е правоприемник на последния френски крал Луи Филип. Принц Шарл Филип Мари Луи Орлеански е племенник на цар Симеон по линия на бабата на царя княгиня Клементина и беше непосредствен другар на починалия Княз Кардам.

Принцът е живял в Испания и приключва междинното си обучение в Мадрид. След което учи политически науки и интернационалните връзки във Франция и Швейцария. Професионалната му кариера стартира като Върховен комисар на Организация на обединените нации за бежанците и първата му задача е в Руанда през 1994 година

Принцът е женен за Херцогиня Кадавал, която произлиза от едно от най-знатните благороднически фамилии в Португалия.

На вечерята принцът срещна Негово Величество с активността на културната организация „ Общество на Капетингите”, която той оглавява.

По време на визитата си в България гостите участваха на представлението „ Пепеляшка” в Софийската опера и балет, посетиха Рилския манастир и Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски”. На идващия ден имаха среща с Н. Св. патриарх Неофит, по време на която Негово Светейшество съобщи, че цар Симеон e „ мощно набожен човек, обичащ България и имащ извънредно положителни взаимоотношения с Българската църква”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР