Негативността е токсична. Токсичността води до негативност. Негативните мисли са

...
Негативността е токсична. Токсичността води до негативност. Негативните мисли са
Коментари Харесай

Негативните мисли – илюзията на ума, която бавно ни убива

Негативността е токсична. Токсичността води до негативност. Негативните мисли са нашият най-голeмия зложелател. Враг, който не демонстрира капка благосклонност. Но също и зложелател, който ние самите позволяваме до себе си. Грешка, която от време на време се оказва съдбовна.

Негативните мисли унищожават нашата душeвност, прочувственото ни положение, както и здравословното. Те ни поставят окови и ни карат да си мислим, че не заслужаваме това, за което мечтаем. Не заслужаваме да бъдем щастливи. Проклинат всяка хубаво нещо, което е на път да ни се случи. Негативните мисли са същинско злополучие. Убийствено рисково. Пречат на нашето благополучие, храброст и предпочитание.

Понякога ние самите с отрицателните си мисли, отблъскваме това, което идва към нас. Това, което ще ни донесе мечтаното благополучие. Липсата на религия и вяра са една от основните аргументи за тези мисли. Разочарованието и отчаянието също са забъркани.

Представяме ти някои препоръки, които ще ти оказват помощ да се оправиш с отрицателните мисли

 

Сподели с другар по какъв начин се чувстваш

Животът постоянно ни учи, че все пак, ние не би трябвало да губи оня позитивизъм, който ни поддържа живи. И ние постоянно забравяме за този урок, отдавайки се на отрицателните мисли. Съвсем обикновено е от време на време да мислим отрицателно, да се усещаме обезверени и да изгубим религия. Но в случай че се чувстваш по този начин всеки ден от твоя живот и това ти пречи да изпитваш приятни страсти, като благополучие, наслада, неспокойствие, то сигурно си изправена пред огромен проблем.

Най-голямата неточност, която би позволила е като таиш всичко в себе си. Сподели с твой непосредствен за метода, по който се чувстваш. Може би той ще ти помогне или най-малко ще ти олекне. Негативните мисли са толкоз тежък това.

Намери си занимание

Не бихме могли да се изморим от повторение, че намирането на занимание е едно от най-хубавите решения за справяне с любовни разочарования, депресии и така нататък Хобито също е и положително средство против отрицателните мисли. Не би трябвало да се затваряш в себе си. Не би трябвало да губиш интерес да правиш неща, които преди ти доставяха наслаждение.

Защо не помислиш да се запишеш на спорт или танци? Спортът е най-хубавият лек против напрежението. Също по този начин може да се запишеш и да изкараш някакъв тип курс, съгласно твоите ползи. Светът ти дава куп благоприятни условия, от които може да се възползваш, а ти пропиляваш всяка една с негативността си.

Излизай с другари

Животът би бил невъобразим без приятелите. Те са тези, които постоянно ще бъдат до теб, без значение, че сега не си най-хубавата и мечтана компания. Не оставай сама нито за момент. Останеш ли – чудовищата, наречени „ отрицателни мисли “ ще се разсънят и ще стартират още веднъж да те изтезават.

Излизай по-често с другари на разходки, вечери и купони. Опитай се най-малко за малко да се отпуснеш и да се забавляваш. Остави встрани отрицателните мисли. Живей за този миг. Тук и в този момент. Не знаеш какъв брой по-добре ще се почувстваш, когато се научиш да се забавляваш и го правиш в действителност.

Медитация и йога

Медитацията и йогата са най-големият зложелател на отрицателните мисли. Те се предлагат при доста мощен стрес и потвърдено работят. Също по този начин не изискват физическа активност и не натоварват доста тялото. Но пък за сметка на това след тях се усещаме като прероди и изпълнени с  доста сила и позитивни настройки. А тъкмо от това имаш потребност. Така че е време да започнеш да ги практикуваш.

В живота доста пъти ще падаме, само че значимото по-късно е не да се надигнем, а по какъв метод ще го създадем. Няма по какъв начин да постигнеш всичко едновременно. Да щракнеш с пръсти и да получиш мечтаната работа или същинската обич. Изисква се време.

Но от време на време прекомерно дългото очакване ни кара да си мислим, че не сме почтени за тези неща и по този начин постепенно оказваме помощ на отрицателните мисли да си проправят път към нашето схващане и да се настанят вечно в нас. А ние въобще не подозираме, че позволяваме толкоз близо най-голямата заплаха, която ще съсипе живота ни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР