Недвижимите имоти на руски олигарси във Великобритания може да бъдат

...
Недвижимите имоти на руски олигарси във Великобритания може да бъдат
Коментари Харесай

Лондон се гаври с отнети имоти на руски олигарси. Пуска в тях бежанци!

Недвижимите парцели на съветски олигарси във Англия може да бъдат употребявани за настаняване на украински бежанци, разгласи министърът на жилищното строителство и районното развиване Майкъл Гоув, представен от Би Би Си.

След като по-рано бе оповестена нова скица " Дом за Украйна " за банкет на украински бежанци, призоваваща британците да позволяват в домовете си бягащи от спора за най-малко шест месеца против заплащане от 350 паунда на месец, министърът сподели, че би желал да види в деяние и друга скица, която ще разреши потреблението на недвижимото имущество на глобените олигарси за филантропични и други цели.

От чисто правна позиция това ще е мъчно и не става дума за непрекъснато конфискуване на тези парцели, посочи Гоув, само че в случай, че върху даден съветски жител са наложени наказания и той поддържа Путин, няма право да употребява дома си или да прави облага от това, тъй че държавното управление може да го употребява, с цел да помогне на нуждаещите се от заслон.

Според наложените наказания олигарсите нямат право да продават домовете си на Острова. Същото се отнася и за притежателя на футболен клуб Челси Роман Абрамович.

На въпрос подготвен ли е да пусне украински бежанци в дома си Гоув отговори утвърдително.

Правителството обаче е остро подложено на критика по въпроса за бежанците, тъй като макар всички положителни планове и приказки, тежкият визов режим стопира украинците и досега са издадени единствено малко над 1000 визи при подадени десетки хиляди молби.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР