Недоволството заради трагедията край Своге, при която загинаха 17 души

...
Недоволството заради трагедията край Своге, при която загинаха 17 души
Коментари Харесай

Напрежение край Своге! Шеф от АПИ и протестиращи в остър спор

Недоволството поради нещастието край Своге, при която починаха 17 души продължава. Жителите на града и през днешния ден излизат на митинг против рисковия път, предава Bg on air. Те упорстват за ремонт и на рисковия завой, оповестиха се и в отбрана на единствения упрекнат до този миг за нещастието - водачът на авариралия рейс - Григор Григоров.
При снощните митинги пък се стигна до ескалация на напрежението. Причината беше идването при протестиращите на Михаил Рашков - шеф на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура " в Агенция "Пътна инфраструктура ".
Оказа се, че Рашков, който е и някогашен кмет на Своге и някогашен шеф на пътното ръководство на АПИ за София-област е пристигнал при протестиращите по искане на ръководителя на организацията. По думите на Рашков задачата на неговата среща с протестиращите е да изясни какви дейности е подхванала страната.
Възмущението на живеещите към рисковия сектор в Своге е за това, че единственият арестуван и упрекнат към този миг е водачът на рейса, който е превишил разрешената скорост с 13 километра.
Спокоен диалог сред Рашков и протестиращите обаче нямаше. Спорът им продължи към час. Междувременно стана ясно, че Сдружението "Трейс Своге " стартира да отстранява установените недостатъци по пътя. Участъкът, където стана тежката злополука преди седмица обаче ще бъде ремонтиран едвам откакто прокуратурата и следствието разрешат да се работи там.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР