Недоволство сред общопрактикуващите лекари заради недостигът на средства в бюджета,

...
Недоволство сред общопрактикуващите лекари заради недостигът на средства в бюджета,
Коментари Харесай

​Напрежение сред личните лекари

Недоволство измежду общопрактикуващите лекари поради дефицитът на средства в бюджета, условието да разказване на касови бележки, след обзор на пенсионери и готвени промени в наредбите за диспансеризация и профилактични прегледи. От сдружението предизвестиха, че недоволството може да прерасне в митинг и че има заплаха персоналните лекари с огромни пациентски листи да спрат да записват нови пациенти.

От сдружението на общопрактикуващите лекари считат, че казусът може да се реши с минимално повишение на сумата, която касата заплаща за записан пациент и отпадане на изискването за назначение на втори доктор при над 2500 записани пациенти, осведоми Българска национална телевизия.

Над 4200 персонални лекари в страната са сключили контракт със Здравната каса. По-малко от 600 от тях са надвишили лимита от 2500 пациенти и са назначили втори човек. Ако доктор откаже да запише пациент, той може да подаде тъжба в районната здравна каса. До момента такива сигнали в Касата и здравното министерство не са постъпили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР