Недоволство сред жители в центъра на София заради липса на

...
Недоволство сред жители в центъра на София заради липса на
Коментари Харесай

Софиянци се оплакват от липса на паркоместа заради злоупотреби с безплатни общински карти

Недоволство измежду поданици в центъра на София поради липса тук-там за паркиране. Проблемът - доста коли паркират с безвъзмездни карти, издадени от общината, а други - по познатия, обичаен способ - фуражка на задната седалка.

Зрителите, които ни потърсиха, са недоволни, че заплащат за услугата паркиране, а кварталът им всеки ден се цялостни с коли с карти, издадени от общината, като водачите постоянно надвишават оптималния престой в зоната и даже стоят по през целия ден.

" Повечето чиновници не употребяват прелестния градски превоз, с който общината разполага, и идват с колите си и паркират с тези, за жалост, подправени документи ", сподели Мартин Донков.

" Тука се паркират над 40 автомобила- персонални и служебни, ето в този момент в случай че се обърнете, има над 5 със стикери, издадени от кмета Йорданка Фандъкова ", добави Методи Евтимов.

Хората, които ни потърсиха, ни изпратиха и фотоси на карти с изтекла годност, както и такива, които не се разичтат. При нашата инспекция картите към този момент бяха възобновени и годни.

На паркинга при храм-паметника " Св. Александър Невски ", който е синя зона, безусловно всеки втори автомобил е паркирал с карта, издадена от Столична община.

" Могат да я получат само МПС-та, благосъстоятелност на Следствен отдел към окръжна прокуратура или други административни и здравни съпътващи звена ", сподели Александър Геогриев, зам.- шеф на Центъра за градска подвижност.

В другата част на " Московска " постоянно паркират, ползвайки отличителни знаци.

" Общинска полиция стопира по класическата скица - с фуражка, залепена емблема на полицита и това са всеки ден към 15 коли ", изясни Мартин Донков.

При нашата инспекция и ние откриваме автомобил, паркирал в синя зона, като сред предните седалки е сложена полицейска палка. Служителите на ЦГМ направиха информация, оказа се, че няма пуснат SMS, а към този момент сме тук от повече от половин час. В същото време на семейство украинци беше сложена скоба, тъй като се бяха забавили за втория SMS с 5 минути. Водачът с палката въпреки всичко беше глобен със скоба.

" Абсолютно никакви отличителни знаци, палки, шапки, жилетки, не могат да ви помоганат да заобиколите платеното паркиране, нито да паркирате в нарушаване ", съобщи зам.-директорът на ЦГМ.

От ЦГМ прецизираха и че наблюдават валидността на всички издадени карти за паркиране в зоните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР