Недоволни жители на комплекс в квартал Колодрума се оплакват от

...
Недоволни жители на комплекс в квартал Колодрума се оплакват от
Коментари Харесай

Пловдивчани вдигнаха ръце от брокери – превърнали офиса си в кръчма

Недоволни поданици на комплекс в квартал " Колодрума " се оплакват от брокерски офис, който постоянно се трансформира в бар и пречи на фамилиите. Към това се прибавя и непрестанното погрешно паркиране, което запушва входа на комплекса. Част от тях се срещнаха с кмета на район „ Централен ” Георги Стаменов. 
Прочетете още
Проблем с паркирането на мястото не за първи път има. Медията ни и е писала за погрешно паркиран пред фризьорски салон първокласен автомобил, както и за друга кола още веднъж на същото място. Два месеца по-късно обаче санкции няма, а водачите не престават да са „ над закона ”.

На мястото има подложен знак, който обаче живеещите желаят да бъде изместен по-надолу и съответните институции да вземат ограничения. Стаменов, който се кандидатира за нов мандат,  съобщи пред жителите, че ще беседва с шефа на „ Паркиране и репатриране ”, с цел да се глобяват нарушителите и Общинска защита по-често да следи региона. Целта е да има естествена пропускливост, разяснява още той.

На метри от „ изкуствения паркинг ” има голям общински, за чиято цена Стаменов съобщи, че в границите на миналия мандат е фрапантно намаляла, с цел да е по-достъпна за ползвателите. Въпреки това обаче той непрекъснато стои съвсем празен, а вместо това се стопира на входа пред комплекса.

Имало е даже обстановка, в която кола е щяла да удари дете. При позвъняване до 5-о Районно ръководство оттова са декларирали да се звъни единствено при случай.

„ Много е сложен достъпът до комплекса, който е единствената улица до него. Има голям празен паркинг, на който може да се паркира. От фризьорския салон споделят, че и бариерата не работи на излизане. ”, съобщи една от недоволните пловдивчанки. 

Също толкоз огромен е казусът с брокерския офис, който вечерно време се трансформира в бар. Работещите там са изкарали маса със столове и употребяват непозволено тротоарни площи. Вечерта се събират към десетина души на въпросното място, пускат мощна музика, подвигат непрекъснато звук и по този метод пречат на живеещите в комплекса, като даже пият и алкохол. Изхвърлени фасове също не липсвали, а даже в обилие и то пред входа на комплекса.

Стаменов съобщи, че ще се обади в Инспектората и ще създадат инспекция по случая.

Освен проблемите в региона жителите разискаха с него и методите, по които той може да бъде развъртян. За никого не е загадка, че към Колодрума се строят нови жилищни здания, а някои от тях са приключени. В този ред на мисли това ще докара до от ден на ден и повече фамилии с деца, които обаче няма къде да играят.

Жителите изрекоха желанията си големият парк до Колодрума да се облагороди, тъй като досега децата играят на паркинга.

Стаменов съобщи, че е приказвал с Общината по този въпрос. ”В миналия мандат бяха малко по-специфично връзките община-райони. Надявам се този мандат паркът да се облагороди. Има потребност от озеленяване и осветление. ”

Обсъдена беше и концепцията за изработка на пасарелка, а Стаменов разяснява, че стои на дневен ред и въпросът за нея ще бъде преразгледан в новия мандат.

Жителите попитаха кандидат-кмета и за пространствата в Колодрума, които могат да се употребяват чартърен за разнообразни спортове. Те самите споделиха, че карат децата си на разнообразни такива занимания, а е по-удобно в свободните зали в „ Колодрума ” също да се развиват действия. От клубовете коментирали, че наемът е прекомерно висок, само че Стаменов сподели, че за регистрирани спортни клубове цените са разнообразни и относително по-ниски.





 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР