Недостигът на чипове подтикна Intel да инвестира в нови производствени

...
Недостигът на чипове подтикна Intel да инвестира в нови производствени
Коментари Харесай

Intel усилено строи нови производствени съоръжения


Недостигът на чипове подтикна Intel да влага в нови индустриални мощности
(снимка: Walden Kirsch / Intel Corporation)

Заради продължаващия световен дефицит на полупроводници, Intel съвсем удвои оповестената по-рано инвестиция в цех за чипове в Коста Рика – от 350 милиона $ на 600 милиона. Освен това компанията възнамерява да утрои броя на новите работни места там през идващите няколко месеца.

„ Много се радваме да съобщим за това нарастване на вложенията в страната, което също по този начин е обвързвано с увеличение на работните места ”, сподели Тимъти Скот Хол, шеф и представител на Intel Коста Рика, представен от.

През 2014 година Intel закри своята фабрика в Коста Рика, ситуирана в Белен, освобождавайки 1500 служащи. През 2000 година чиповете представляваха 36% от общия експорт на страната. Преди затваряне на оборудването министърът на външната търговия Анабел Гонсалес назова наличието на компанията „ най-важният вектор от развиването на страната през последните 15 години ”.
още по тематиката
Тъй като световното търсене на чипове се усилва напоследък и се чака да продължи до 2023 година, Intel се стреми да възвърне своето произвеждане в централноамериканската страна.

„ Intel непрестанно преценя своите действия по целия свят, с цел да подсигурява, че има точния потенциал да отговори на световното търсене. Ще стартираме дейностите по сглобяване и тестване в Коста Рика, с цел да разтеглим потенциала си и да продължим да отговаряме на потребностите на нашите клиенти ”, съобщи през декември Илеана Рохас, общоприет управител на Intel Коста Рика.

Intel не е сама в огромните вложения в производството на чипове. Samsung, да вземем за пример, съобщи, че обмисля да построи цех на стойност 10 милиарда $ в Тексас. неотдавна предложи проекти за създаване на нови заводи в Съединени американски щати и Япония.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР