Недостигът на чипове изправи пред сериозни проблеми автомобилния бранш(снимка: CC0

...
Недостигът на чипове изправи пред сериозни проблеми автомобилния бранш(снимка: CC0
Коментари Харесай

Още един автопроизводител засегнат от дефицита на чипове


Недостигът на чипове изправи пред съществени проблеми автомобилния отрасъл
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният дефицит на компютърни чипове е оказал доста въздействие върху автомобилната промишленост и е малко евентуално картината да се усъвършенства преди края на годината, съгласно Vauxhall Motors. Изпълнителният шеф на компанията Пол Уилкокс казв а, че браншът е изправен пред „ проблем ” през идващите два или три месеца.

Недостигът на чипове води началото си от старта на коронавирусната рецесия, когато внезапно се усили търсенето на полупроводникови съставни елементи за компютри, таблети, смарт телефони и друга потребителска електроника, обвързвана с работата и ученето от разстояние, отбелязва. Последваха пожар във фабриката на един от най-големите производители на автомобилни чипове и суша в Тайван. От това доставките в допълнение пострадаха.
още по тематиката
От друга страна, актуалните транспортни средства могат да имат стотици чипове. Те се употребяват в уредите за ръководство на мотора, развлекателните системи, механизмите за сигурност, комбинациите от принадлежности. Затова дефицитът принуди редица производители по целия свят.

Vauxhall не прави изключение. Производството в двата му английски завода в Елесмир Порт и Лутън беше нарушено и, съгласно Уилкокс, резултатите от промените към момента се усещат. „ Това явно потисна способността ни да произвеждаме ”, сподели Уилкокс на ревюто за търговски транспортни средства в Бирмингам.

По думите му, продажбите на коли по това време на годината обичайно са „ процъфтяващи ”, само че тази година са мощно лимитирани и се регистрира негативен растеж – поради.

Производителите на мотори разчитат в огромна степен на по този начин наречените системи за доставка „ тъкмо в точния момент ”. Това значи, че частите се доставят до заводите тъкмо тогава, когато са нужни, вместо да се складират. Така отпада нуждата от разноски за склад. Но въпреки това това значи, че в случай че частите не се появят в точния момент, работата на фабриките бива блокирана.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР