Недостиг на тягов състав и мотриси, както и лоша организация

...
Недостиг на тягов състав и мотриси, както и лоша организация
Коментари Харесай

Хоризонтът на БДЖ е 2024 г., сочи Желязков

Недостиг на тягов състав и мотриси, както и неприятна организация са аргументите за закъсненията на влаковете. Това изясни транспортният министър Росен Желязков пред bTV.

Той изясни, че това ще продължи доникъде на 2020 година, когато се чака да приключат ремонтите и да бъдат доставени влакове чартърен.

По негови думи по-големият проблем е неприятната организация -дружеството не е съумяло да приготви нужната документи цели 6 месеца, заради което е бил нает съветник, който го е направи за три седмици.

" Има опозиция против смяна на процесите. Действията, които се подхващат, са за носене на директна отговорност от двете сдружения - Товарни и Пътнически транспорти ", уточни той и добави, че персонално е разпоредил на шефовете да бъдат в депата и да гледат какво се случва.

Желязков съобщи, че хоризонтът на БДЖ е 2024 година, когато изтича договорът с страната. Той подсети и събитието, че пазарът на пътническите транспорти се либерализира и всеки транспортьор в Европа ще има опция да влезе на българският пазар.

По негови думи сега дотацията на страната за БДЖ възлиза на 80% от разноските и добави, че за 2020 година са планувани 140 млн. за общ преносим състав. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР