Недостатъчното познаване на материята често предизвиква ненужно напрежение и криворазбрани

...
Недостатъчното познаване на материята често предизвиква ненужно напрежение и криворазбрани
Коментари Харесай

Критиките към Комисията за конкуренция били заради непознаване на материята

Недостатъчното познаване на материята постоянно провокира излишно напрежение и криворазбрани заключения за работата и решенията на Комисията за защита на конкуренцията. Това се схваща от думите на ръководителя на ведомството Юлия Ненкова в изявление пред " Стандарт ".

Тя прави този извод в отговор на въпрос за рецензиите към комисията във връзка инспекциите за картел при търговията с горива, които приключиха с констатации за нарушавания, само че не последваха забележими наказания.

" Производството беше напоено с упования за сензации... ", обобщава проблема Ненкова. Допълва, че всеки ден комисията трябвало да дава отговор на въпроса дали ще работи въз основа на обстоятелства или в посока автоматизирано обществено утвърждение.

Ненкова показва като огромен проблем в региона на публичните поръчки непрекъснатото обжалване, и то на всички детайли от дадена поръчка, което забавя осъществяването й и при всяко обжалване комисията се постанова да преглежда още веднъж към този момент прегледани документи.

Според нея смисълът на работата на институцията би се деформирал, в случай че се мери с общата сума от наложените наказания през съответната година. Тя даде образец с общо 16-те тъжби против оповестената поръчка за построяването на тол-система. Казусът принуди предходната година премиера Бойко Борисов да се закани, че най-после страната ще я построи за своя сметка, с цел да не се бави повече планът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР