Недопустимо е заявяването на загриженост за основните права на дадена

...
Недопустимо е заявяването на загриженост за основните права на дадена
Коментари Харесай

МВнР за провокациите на РСМ: Всяка аналогия със страданията на украинския народ е цинична

Недопустимо е заявяването на угриженост за главните права на дадена общественост да бъде употребявано като предлог за голословни и язвителни нападки към държава-член на Европейския съюз. Това съобщи в позиция Министерството на външните работи.

Изявлението на премиера на РСМ за следващ път ясно демонстрира действителното отношение на Скопие към съществени полезности на Европейски Съюз и отхвърлянето на правото да се реагира на съществуващите  дефицити.

Така министър председателят на РСМ отговори на изявление на президента Румен Радев

Във връзка с изказването на премиера на Северна Македония пред Съвета на Европа, министерството на външните работи на Република България акцентира, че „ всяка прилика със страданията на украинския народ в актуалната неоправдана война на Русия е цинична и неприемлива. “

От външно министерство допълват, че европейската вероятност на Северна Македония минава през прецизно придържане към Европейския механизъм, основан през юли 2022 година

Пендаровски съобщи, че лица, които имат териториални искания към Скопие, няма да могат да влизат в страната

„ Опитите за отклонение на публичното внимание от неналичието на воля за осъществяване на поетите задължения не са продуктивни и се разминават с заявеното от Скопие предпочитание за създаване на добросъседски връзки “, споделят още в изказването.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР