Недопустимо е прекратяване на дейността на историческата комисия, защото ще

...
Недопустимо е прекратяване на дейността на историческата комисия, защото ще
Коментари Харесай

Проф. Димитров: Недопустимо е прекратяване на дейността на историческата комисия

Недопустимо е преустановяване на активността на историческата комисия, тъй като ще е в прорез с Договора за добросъседство. Това съобщи съпредседателят на българо-македонската историческа комисия проф. Ангел Димитров по Nowa News.

" Има персонална позиция на сътрудника Драги Георгиев, която не е предпочитание да се пресечен диалозите, а увещание, че вниманието върху членовете на комисията в Северна Македония става натрапчиво и усещат напън. Притеснява ги като историци и персони ", сподели той.

По думите му, те възприемат Гоце Делчев като знак на обособеността им от всички други. " Изпращането на външния министър Генчовска на честването е било за естетика. Не съм благополучен от метода, по който бе почетена паметта му. Това са смущаващи знаци за смяна. Бих се радвал почитането на паметта се показва всеобщо от хората, освен като политическо мероприятие ", уточни той. И добави, че срещата на Пендаровски с ОМО " Илинден " на пръв взор няма нищо смущаващо, само че би трябвало да се знае каква е тази организация.

" Новата им еднаквост е статистически незабележима, те са потвърден изразител на сепаратистки хрумвания ", разяснява проф. Димитров. И показа, че е израз на политическа и историческа неначетеност да твърдиш, че етническите македонци са дали сериозен принос за Съединени американски щати, а имаш поради цялата остаряла емиграция.

Професорът посочи, че е имал известни запаси по отношение на визитата на Кирил Петков в районен съд Македония, само че в този момент би трябвало да се види какви резултати ще даде. " Ако не даде положителни резултати и ентусиазмът се охлади, можем да дадем ясна оценка ", акцентира историкът. И изясни, че застоят в договарянията в комисията е незабравим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР