Недоброто състояние на промишлеността на Германия може да доведе икономиката

...
Недоброто състояние на промишлеността на Германия може да доведе икономиката
Коментари Харесай

Германия отново може да е под заплаха от рецесия

Недоброто положение на индустрията на Германия може да докара стопанската система още веднъж към стесняване през настоящото тримесечие. Според месечно изследване на Bloomberg се чака брутният вътрешен артикул да падне с 0,1% през третото тримесечие на тази година.

От страна, която преди беше мотор на Европа, Германия се трансформира в стопанска система, която стопира растежа си. Причините е слабото търсене в Китай и продължаващата енергийна рецесия.

Според данни, оповестени предходната седмица третото тримесечие е почнало с най-големия месечен спад на поръчките от заводи от пандемията през 2020 година Доклад на идващия ден разкри, че индустриалното произвеждане през юли е спаднало.

Докато свиването в Германия през това тримесечие, планувано в прогнозите, се счита за умерено, други са по-песимистични.

Икономисти чакат спад от 0,5% на Брутният вътрешен продукт и по-късно нов спад от 0,2% – което може да се окаже знак за нова криза. „ Спадът на световното произвеждане удря страната. За разлика от Германия, множеството от тогавашните страни в еврокризата устояват на актуалните насрещни проблеми и остават относително постоянни. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР