Неделя е, ранен обяд. Навън се усеща наближаващата пролет, а

...
Неделя е, ранен обяд. Навън се усеща наближаващата пролет, а
Коментари Харесай

Новият неделен брънч в ОХВО – не обяд, а ритуал

Неделя е, ранен обяд. Навън се усеща наближаващата пролет, а ние сме гладни за храна и шерване на истории. Почивният ден е пред нас.

Опитните хора знаят, че нищо не остава подобен горчив следвкус за пропиляно време като неприятния брънч, за който сме отделили дребното си свободни часове през седмицата. За благополучие от този февруари ресторант ОХВО предлага на всички напълно ново брънч преживяване, предопределено освен за гостите на хотела, а за всички, които желаят да се отдадат на кулинарно премеждие в спокойна конюнктура, без шумове от тракащи принадлежности, идващи от близката кухня в стеснен ресторант.

На входа на в хотел „ Хилтън ” ни посрещат с чаша просеко. Влизаме и погледа ни се губи измежду островите от бюфети, подредени апетитно.



Мястото последователно се цялостни с външни гости, пристигнали особено за първия подобен неделен брънч. Само на метри от нас е така наречен кучешки парк, където по-късно ще се разходим, с цел да приключим неделният обред.

Любопитен факт е, че ресторантът на хотел „ Хилтън ” е едно от първите заведения в столицата, което вкарва в всекидневието на градските хора традицията на брънча преди близо 20 години.

От този месец обаче, като част от реновацията на целия хотела, предлага ново меню и идея, в чиято основа стои използването напълно на сезонни артикули от ферми и производители на територията на България.

Към сегашния миг брънчът се организира един път месечно, когато с изключение на посетители на хотела, са добре пристигнали и хора като нас, или другояче казано, фамилии и другари, които просто желаят да прекарат време дружно измежду обилие от първокласна храна.

Следващият брънч в ресторант OXBO е тази неделя (24 март), от 12.30 часа. Телефон за резервации: +359 2 933 5062. А на 28 март, от ресторанта провеждат и специфична винена вечеря за ценители.



Цената за външни гости е закрепена и против нея ни се предлага неограничена консумация на храни и питиета. Всеки клиент избира по какъв начин да аранжира чинията си съгласно желанията си от един от четирите бюфета – по един за зеленчуци и салати, сирена и ордьоври, съществени ястия и десерти.

В една от залите на ресторанта виждаме специфичния ъгъл, обособен за най-малките гости, за които е обезпечен екип от аниматори. По този метод фамилиите с деца не са изолирани в обособена зала, както е в други заведения. Накратко, всеки има място тук.

За момента се намираме във вътрешната част на ресторанта, само че от пролетта клиентите ще могат да излязат измежду природата и да се хранят на метри от парка зад хотела.



„ От фермата на масата ”... Това е слогънът на богатото меню, замислено и осъществено от екипа на Хилтън София.

Трудно ни е да изброим всички оферти от менюто, просто тъй като в него се предлага всичко. В звук с концепцията за здравословно хранене на кулинарния екип, ОХВО предлага и забележителен набор от безглутенови или веган ястия, както и превъзходни други възможности на млечните съставки за хора и деца с лактозна нетърпимост.

С екипа на „ Булевард България ” аранжираме две ястия – едно с риба и едно с месо.

В първия случай, няма по какъв начин да подминем яйцата „ Бенедикт ”, защото те са ултимативният тест за пълноценно брънч преживяване и вървят чудесно с печената сьомга.



Яйцата се оферират в три разновидности – с авокадо, със сьомга и с прошуто. Залято със сос „ Холандез ”, яйцето се разлива апетитно върху канапето от авокадо и тънкия самун изпод, а в композиция с печената сьомга, която добавихме, детонацията от усети става неустоима. Отделно добавихме в чинията микс от свежи салати, чери домати и моцарела, а за предястие - салата с морски блага, въодушевена от паметната салата „ Ница ”, еквивалент на шопската салата по Лазурния бряг на Франция.

За десерт избираме малинов чийзкейк, от който в следствие взимаме второ парче, защото не чакахме такава висша композиция от лека млечна текстура, какаов блат и малинова заливка. Към него прибавяме пресни плодове и мадлени с шоколадова глазура.

За идващия път си резервираме шоколадовото фондю и смокиновата торта.



Другото ядене по наш избор е на месна основа от патешко филе, което гарнираме с печен сладостен картоф, аспержи и гриловани зеленчуци. Предястието към него е зелена салата с чери домати. Признаваме, че искахме да вземем още ястия, само че опциите ни имат граници.

За десерт залагаме на класиката за всеки брънч – гофрета с течен шоколад, мед и ягоди, а настрани заделяме и дребна дегустационна порция крем карамел, защото знаете - единствено същински добър готвач може да се оправи с нещо на тип толкоз просто като крем карамел.



Не се изненадвайте обаче, в случай че някой път не намерите каквото към този момент сте консумирали предната неделя. Концепцията за предложение най-вече на сезонни артикули и локални предписания идва и с това, че дадени ястия може да не бъдат налични всякога. Екипът обаче знае каква концепция стои зад това и намира други други възможности, с които да размени изчезналите съставки.

Когато сме към края на брънча, в една от залите към този момент съвсем няма места, а хората вършат по няколко разходки до другите бюфети.

Допиваме просекото и общително отхвърляме втората чаша, защото е време за разходка на открито. На изхода ни поучават да следим каналите в обществените мрежи на ресторанта, с цел да разберем по кое време ще бъде идната дата за брънч.

Тръгваме си нахранени и удовлетворени, а неделята става една концепция по-сладка. Защото положителният брънч не е просто хранене, а обред.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР