Неделният ден ще започне със слънчево време. Следобед над планинските

...
Неделният ден ще започне със слънчево време. Следобед над планинските
Коментари Харесай

Ето къде ще грее слънце и къде ще вали

Неделният ден ще стартира със слънчево време. Следобед над планинските региони от Югозападна и  България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът от северозапад в Дунавската низина ще се усили и температурите едва ще се намалят.

Максималните температури ще се покачат до 31-33°С, по-високи в Горнотракийската равнина, Южна България и Северна България – до 35-36°С. 

Времето по Черноморието

През нощта против неделя над крайните североизточни региони ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме превалявания и гръмотевици, само че след среднощ явленията ще затихнат. Максимални температури на въздуха - 29°-31°. Морската вода ще е 24°-26°.

Времето в София

През деня ще е най-вече слънчево и топло. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и по здрач са вероятни превалявания, съпроводени от гръмотевици. 

Очакваните минимални температури ще са към 17°С, а оптималните - до 30°С.

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм, само че дано да се вземат под внимание предстоящите следобедни превалявания! Около обяд в масивите от Западна  България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 25°, на 2000 метра - към 19°.

Времето на Балканите

Предимно слънчево и топло. Причината за това е мощен транспорт на по-топла въздушна маса. Следобед, основно в планинските масиви, ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-значителни превалявания чакаме над Карпатите и Молдова, като там се чакат и мощни стихии.

Източник: MeteoBalkans.com
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР